Boynukara: Hendek terörü ve siyaseti çözüm değildir

TBMM Genel Kurulunda HDP'nin "sokağa çıkma yasaklarının toplumda yarattığı tahribatların araştırılmasına ilişkin" verdiği önerge üzerine AK Parti Adıyaman Milletvekili Adnan Boynukara söz aldı.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 23 Aralık 2015 09:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Boynukara: Hendek terörü ve siyaseti çözüm değildir

Önergenin, 7 Haziran seçimlerinden sonra demokratik siyaset yapmayı rafa kaldırıldığı gibi talihsiz bir cümleyle başladığını ifade eden Boynukara, "7 Haziran'dan sonra neler yaşandığını hepimiz iyi biliyoruz. 7 Haziran seçimlerinden sonra neler yaşandığını hatırlamak için bazı bilgileri sizinle paylaşmak istiyorum. PKK terör örgütü, 11 Temmuzda çatışmasızlığı bitirdiğini ilan etti. PKK terör örgütü, 13 Temmuzda devrimci halk savaşı başlattığını ilan etti. PKK terör örgütü, 20 Temmuzda topyekün silahlanma ve topyekün savaş çağrısı yaptı. Peki, bu sürece gelene kadar ne oldu? Yüzlerce terör olayları meydana geldi, baraj inşaatlarına saldırıldı, bine varan araçlar yakıldı. Şimdi, bunlara bakıldığında seçimden sonra kim sivil siyasetin önünü kapattı? Kim savaş çağrısı yaptı? Kim savaş istedi?" diye sordu.

PKK İLE KÜRESEL GÜÇLER ARASINDA İLİŞKİ VAR

"Cumhurbaşkanımız Erdoğan, Türkiye'nin yüz yıllık kangrenleşmiş sorununu çözmek için pozisyon alan, karar alan, bunu uygulayan tek liderdir" diyen Boynukara, "Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan'a laf söylemek -burada siyaset yapan, bu işin içinde olan arkadaşların çoğu iyi bilir- bence hadleri değil, yanlış yapıyorlar" dedi. Sözleri alkışlarla kesilen Boynukara, HDP'li milletvekillerinin sataşmaları sonrasında ise şunları söyledi: "Kim küresel istihbarat örgütlerinin emrine girerek ülkeyi kan gölüne çevirmek için çabaladı? Değerli milletvekilleri, PKK terör örgütü ile küresel güçler arasında bir kullanma ilişkisi var. Terör örgütünün, özellikle Suriye konusunda, küresel güçlerin oluşturduğu projelerde rol aldığı biliniyor. PKK terör örgütü ve türevleri, Kürt vatandaşlarımızın sorunlarıyla değil, bölgesel politik oyunlarda kendilerine yüklenen misyonla gündeme geliyorlar. Bu nedenle de Kürtlerin sorunları ve temsili üzerinden devletin ve milletin açtığı meşruiyet kredisini dış güçlere pazarlamaktadırlar. Bu tartışmalar içinde yanlış kullanılan kavramlardan birisi de çözüm sürecidir. Çözüm süreci, silahı bırakmak istemeyen terör örgütünü silahtan arındırmaktır; Kürtlerin, Türklerin, kısacası bu coğrafyada yaşayan tüm insanların eşit vatandaşlık taleplerinin önündeki engel olan silahın, şiddetin ve terörün bertaraf edilmesidir."

BOYNUKARA KİRLİ PLANI DEŞİFRE ETTİ

Operasyonlara tepki gösterilmesini de eleştiren Boynukara, "Yürütülen operasyonlar, bir hukuk devleti olarak vatandaşların can güvenliğini korumak, terör şebekesinin iç savaş ve ayrışmaya yönelik her tür fitne ve cinayetlerine son vermek için yapılıyor. Devlet, tüm vatandaşların haklarını koruduğu gibi bölgede yaşayan vatandaşların da haklarını koruyor. Örgütün, Kürtleri sürekli savaşa zorlayan tutumunun arkasındaki amaç gariban Kürt çocuklarını ölüme sürme ve ayrışmaya zorlamaktır. Bunun en somut göstergesi Diyarbakır'ın bazı bölgelerinde terör estirip bazı bölgelerinde en ufak bir eylem yapmamaktır. Sorun, Kürtlere silah zoruyla ve dış güçler adına kan ve gözyaşı dolu bir gelecek dayatan kanlı ve kirli örgütün şirretliğidir. Bu ülkeye vatandaşlık bağıyla bağlı olan tüm kesimler birlikte bu şirret çetesini tasfiye edeceklerdir" şeklinde konuştu.

TERÖR BİTENE KADAR OPERASYONLAR SÜRECEK

AK Parti iktidarında, sürekli ertelenen ve ertelendikçe de karmaşık bir hale gelen köklü sorunlarla cesaretle yüzleşildiğini ve bu sorunlara yönelik kalıcı çözümler geliştirildiğini ifade eden Boynukara, "Uzun yıllara dayanan mağduriyetlerin oluşturduğu toplumsal sorunlarımızı kardeşlik ve eşit vatandaşlık hukuk çerçevesinde çözme iradesi sergilendi. Terörün ürettiği ve beslediği ortamı ortadan kaldırmak, eşit vatandaşlığı pekiştirmek ve Türkiye'nin demokrasi açığını kapatmak için çözüm süreci başlatıldı. Gerek içeriden gerekse dışarıdan gelen her türlü tehdit, şantaj ve provokasyona rağmen bu süreç büyük bir kararlılıkla ve yoğun bir gayretle devam etti ancak başta bahsettiğimiz olayları hatırladığınızda, PKK terör örgütü tarafından kesintiye uğratıldı. Bu sorunun silahla çözülebileceğine dair bir beklenti içinde değiliz. Ancak, PKK'nın devrimci halk savaşı ilanına müteakip başlattığı saldırıların son bulması ve sınırlarımız içindeki illegal silahlı unsurların bölgeden temizlenmesi amacıyla başlatılan operasyonların devamı konusunda hiç kimsenin kuşkusu ve şüphesi yok. Diyarbakır, Şırnak ve Hakkari'de gündelik hayat İzmir'deki, Kocaeli'ndeki gibi olağan hale gelinceye kadar yani PKK'nın silahlı unsurları ülke dışına çıkıncaya kadar bu operasyonlar devam edecektir" dedi.

HENDEK TERÖRÜ VE SİYASETİ ÇÖZÜM DEĞİLDİR

"Ellerindeki silahlara, mayınlara rağmen, dillerindeki küfre, hakaretlere rağmen, kalplerindeki öfke ve şiddete rağmen, her türlü gayriahlaki iftira ve ithamlara rağmen, bütün provokasyon ve manipülasyon çabalarına rağmen güçleri hiçbir şekilde toplumsal temellerimizin sarsılmasını engellemeye, eşit vatandaşlık hukukumuzu ve irademizi bozmaya yetmedi, yetmiyor ve yetmeyecek de." diyen Boynukara, sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Kısacası, doğuda hiçbir ilde ve ilçede hendek kazılmasına, haraç toplanmasına, insanların tehdit edilmesine kesinlikle müsaade edilmeyecektir. Ülke sınırları içinde tek bir silahlı unsur vardır, o ise güvenlik güçleridir. Bunun dışında silahlı hiçbir yapılanmaya ülke sınırları içinde izin verilmeyecektir. AK Parti'nin sorunların çözümü için bildiği tek yol konuşma ve tartışmadır. Bütün sorunların tek çözüm adresinin siyaset olduğuna inanıyoruz. Siyaseti yok sayan, etkisiz kılmaya çalışan hiçbir tutuma prim vermeyeceğiz. Hendek kazarak, yollara mayın döşeyerek, gençlerimizin canına kıyarak hangi hak talep ediliyor? Hendek terörü ve hendek terörü üzerinden geliştirilen hendek siyasetinin çözüm olmadığı açıktır. Çözüm, siyaset, Meclis ve eşit vatandaşlık esasına dayalı yeni anayasadadır."

MASKE TAKMAK İNSANA YÜKTÜR

AK Parti'nin, kanlı, kirli hiçbir tutumun politik ortağı ve paydaşı olmadığının altını çizen Boynukara, "AK Parti, milli, yerli ve eşit vatandaşlığı temel alan iradenin adıdır. Herkes kendi adına veya temsil ettiği kesim adına konuşsun. Biraz önce hatip, tüm Kürtler adına ayrılıktan bahsetti. Bence, 7 Haziranda, 1 Kasımda "Türkiyelileşme" sloganıyla oy isteyen arkadaşların, şu an geldikleri tutumu kamuoyuyla paylaşmaları gerekir. Maske takmak insana yüktür hem taşıyana hem de onu anlamaya çalışana; sahiden de maske yük. Esas olan insanların olduğu gibi ortaya çıkmasıdır, düşüncelerini açık açık ortaya koymalarıdır, takiye yapılmamasıdır. Takiye yapan anlayışın çözümden, eşit vatandaşlıktan ve Kürtlerin çıkarından bahsettiğini düşünmüyoruz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber