Vize Serbestisi 2017 sonrası

AB ile vize serbestisi süreci Resmi Gazete'de yayımlandı. Vize Serbestisi Diyaloğu'nun 2017 sonrasında tamamlanması öngörülüyor.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Aralık 2015 13:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Vize Serbestisi 2017 sonrası

Vize Serbestisi Diyaloğu Sürecinde Türkiye'nin Avrupa Birliği (AB) tarafı ile yürüteceği müzakereler, Dışişleri Bakanlığının eş güdümünde, ilgili kurumlar arasında iş birliği ve dayanışma içinde sürdürülecek.

Başbakan Ahmet Davutoğlu imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan "Avrupa Birliği (AB) ile Vize Serbestisi Diyaloğu Süreci" genelgesinde, daha önce, Yol Haritası'nda yer alan kriterlerin Türkiye tarafından yerine getirilmesi halinde Vize Serbestisi Diyaloğu'nun 2017 sonrasında tamamlanmasının öngörüldüğü belirtildi.

Bölgede vahameti gittikçe artan Suriye kaynaklı göç krizinin vurgulandığı genelgeye göre, göçle bağlantılı konularda AB ile yürütülen iş birliği güçlendirilecek. Bu çerçevede, 29 Kasım'da Brüksel'de yapılan Türkiye - AB Zirvesi kararları doğrultusunda, Vize Serbestisi Diyaloğu'nun tamamlanmasına yönelik daha önce belirlenen tarih öne çekilerek, 2016 yılının Ekim ayına kadar Türk vatandaşlarının Schengen ülkelerine vizesiz seyahat edebilmeleri sağlanacak.

Süreç kapsamında, Türk vatandaşlarına vize serbestisinin gelecek 10 ay içinde sağlanması için, Vize Serbestisi Yol Haritası'nda yer alan kriterlerin karşılanmasına yönelik çalışmalara hız verilecek.

Nazlı Yüzbaşıoğlu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber