Resmi bina 3 günde 2 kez ateşe verildi

Şırnak'taki merkez Dicle Mahallesi'nde bulunan Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, PKK'lılar tarafından 3 üç günde 2'nci kez ateşe verildi. Bina kullanılamaz hale geldi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 24 Aralık 2015 14:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Resmi bina 3 günde 2 kez ateşe verildi

Şırnak'taki merkez Dicle Mahallesi'ndeki Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü binasına gelen PKK'nın şehir yapılanması YDG-H'lilerin, binada bulunan güvenlik elemanlarını dışarı çıkardıktan sonra molotoflu saldırı düzenledi. Bu yer, 3 üç gün içerisinde son olarak dün gece olmak üzere 2'nci kez ateşe verilmiş oldu. Bina, atılan molotof kokteylleri ile kısa sürede alev aldı. Bina kullanılamaz hale geldi. Sabah saatlerinde işyerine giden personel binanın büyük bir bölümünün yandığını ve kullanılamaz halde olduğunu gördü. Binanın ilk 2 katında bulunan odalar tamamen yanarken, oda içerisinde sandalyelerin demir iskeletinden başka bir şey kalmadı. Binada üst katlarında bulunan ve yanmayan belgeler araçlarla başka yerlere götürüldü. 2 katı tamamen yanan binanın bahçesinde bulunan direğe asılı Türk Bayrağı'na ise dokunulmadığı görüldü.

Güvenlik gerekçesiyle Şırnak Belediyesi'ne ait itfaiye aracının müdahale etmediği yangına sevk edilen Şırnak İl Emniyet Müdürlüğü Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA) yangını söndürdü.

Çarşamba gecesi saldırıya uğrayarak yakılan ve 2 katı tamamen kullanılamaz hale gelen Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü binasına Perşembe sabah saatlerinde be defa da silahlı saldırı düzenlendi.

Dicle ile Cumhuriyet Mahallesi'ndeki okullarda bulunan öğrenciler, olası bir çatışma nedeniyle evlerine gönderildi. Bazı öğrencileri de aileleri gelip okuldan aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber