HDP'den Demirtaş'a eleştirilere yanıt

HDP Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen, Demirtaş'ın Moskova ziyaretine yönelik eleştirilere yanıt verdi. Cumhurbaşkanı'nın 'Rus uçağı olduğunu bilsek farklı uyarırdık' yönündeki sözlerini hatırlattı, "Demek ki bir yanlışlık olduğunun farkında olan bir algı var" dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Aralık 2015 15:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
HDP'den Demirtaş'a eleştirilere yanıt

Mecliste gazetecilerin sorularını yanıtlayan HDP Parti Sözcüsü ve Kars Milletvekili Ayhan Bilgen, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Rusya temasları ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun eleştirilerine ilişkin değerlendirmesinin sorulması üzerine, her vesileyle HDP'nin hedef alındığını söyledi.

Bilgen, "Dışişleri Bakanımızın, Lavrov'la görüşmek için ne kadar çabaladığını bütün dünya biliyor. Putin ile görüşmek için Cumhurbaşkanının nasıl bir çaba içerisine girdiğini biliyoruz. Yine uçağın düşmesinden sonra, 'Rus uçağı olduğunu bilseydik düşürmezdik' açıklamaları resmi ağızlardan yapıldı. Demek ki bir yanlışlık olduğunun farkında olan bir algı var ortada" dedi.

Bilgen, devamında şunları söyledi:

"Benzer sözleri eş başkanımız kullandığında ihanetle eşleştirilerek tarif edilmesi bize bu ülkenin gazete manşetleri ile savaş ilan ettiğini ve bizim haberimiz olmadığını hatırlatıyor. 'Lavrov'la görüşülecekse bunu sadece biz yaparız' anlayışı ile dış politika olmaz. Bu yaklaşım bize Enver özentiliğini hatırlatıyor. Cumhurbaşkanının bu konuyla ilgili eleştirilerini yaparken, partimizi hedef gösteren sözler söylerken, bir Enver özentiliğini paylaşmış olmasını yadırgadık."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber