Davutoğlu'ndan Ensarioğlu'na danıışmanlık teklifi

Türkiye Başbakanı Ahmet Davutoğlu'un, MazlumDer eski Başkanı Yılmaz Ensaroğlu'na başdanışmanlık teklif ettiği öne sürüldü. Çözüm Süreci'nden sorumlu olması beklenen Ensaroğlu'nun da teklife olumlu baktığı belirtiliyor.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 24 Aralık 2015 15:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Davutoğlu'ndan Ensarioğlu'na danıışmanlık teklifi

BasNews - Türkiye Başbakanı Ahmet Davutoğlu'un, MazlumDer eski Başkanı Yılmaz Ensaroğlu'na başdanışmanlık teklif ettiği öne sürüldü. Çözüm Süreci'nden sorumlu olması beklenen Ensaroğlu'nun da teklife olumlu baktığı belirtiliyor.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 7 Haziran seçimlerinde Ağrı'da AK Parti'den milletvekili adayı olan olan ancak 1 Kasım'da aday gösterilmeyen MazlumDer BaşkanıYılmaz Ensaroğlu'na başdanışmanlık teklifi götürdü. Ensaroğlu'nun Çözüm Süreci'nden sorumlu başdanışman olması bekleniyor.

Yeşil ışık yaktı

Alınan bilgiye göre Başbakan Davutoğlu, geçen hafta MazlumDer eski Genel Başkanı Yılmaz Ensaroğlu ile görüşerek kendisine başdanışmanlık teklifi götürdü. 7 Haziran seçimlerinde AK Parti'den Ağrı Milletvekili adayı olan ancak 1 Kasım'da aday gösterilmeyen Ensaroğlu'nun teklife yeşil ışık yaktığı öğrenildi. Resmi açıklama henüz yapılmazken, Davutoğlu'nun bu konuyu kurmaylarıyla görüştükten sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a da danışacağı belirtiliyor. Davutoğlu'nun bu görüşmelerden sonra Ensaroğlu ismini resmen açıklaması bekleniyor.

Yılmaz Ensaroğlu'nun Başbakan Ahmet Davutoğlu'na Çözüm Süreci'nden sorumlu başdanışman olması bekleniyor. Davutoğlu'nun, STK deneyimi olan, bölgeyi iyi tanıyan ve Kürd sorununu iyi bilen Ensaroğlu'nun deneyimlerinden faydalanmak istediği kaydedildi.

1996-2004 yılları arasında İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (MazlumDer) Genel Başkanlığı'nı yapan Ensaroğlu, MazlumDer Genel Başkanlığı yaparken hükümete ve Kürd siyasetine çözüm paketi sunmuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber