Akın İpek'in malvarlığı kalıcı olarak dondurulacak

FETÖ'ye finansal destek sağladığı gerekçesiyle şirketlerine kayyum atanan Koza-İpek Holding'in firari patronu İpek'in, İngiltere'de dondurulan servetine kalıcı olarak el konulacak.

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 25 Aralık 2015 06:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Akın İpek'in malvarlığı kalıcı olarak dondurulacak

Tuğba Ceyhan

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, Fethullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) finans desteği sağladığı gerekçesiyle soruşturma yürüttüğü Koza-İpek Holding'in firari patronu Akın İpek'in daha önce geçici olarak dondurulan yurt dışındaki mal varlığı, Bakanlar Kurulu'nun kararıyla kalıcı şekilde dondurulacak.

Kurul, İpek'in yurtdışındaki mal varlığının kalıcı şekilde dondurulması için "Terörün Finansmanı Kanunu" kapsamında karar alacak. Bakanlar Kurulu'nda alınan karar, Dışişleri Bakanlığı kanalıyla İngiltere'ye iletilecek.

KARA PARA AKLAMA

Türkiye'de yürütülen soruşturma kapsamında re'sen harekete geçen Birleşik Krallık Mali İstihbarat Birimi, İngiltere'deki bütün bankalara yazı göndererek Akın İpek ve aile fertlerine ait tüm banka hesaplarının geçici olarak dondurulmasını sağlamıştı. İngiltere, İpek ve ailesinin mal varlığını, "Kara Para Aklama Ve Terörün Finansmanına Yönelik" gerekçeyle dondurdu.

Geçici olarak dondurulan mal varlığının kalıcı hale gelmesi için Türkiye'den talep olması gerektiği üzerine harekete geçen Ankara Başsavcılığı, Mali Suçları Araştırma Kurulu'na (MASAK) yazı gönderdi. İpek'in yurt dışındaki mal varlığına ilişkin araştırmasını tamamlayan MASAK, İngiltere'deki mal varlığının kalıcı şekilde dondurulması talebini Bakanlar Kurulu'na sunacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber