PKK emrediyor zabıta fişliyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi PKK'nın emrinde. Zabıtalar, terör örgütünün çağrısına uymayıp dükkanını açan esnafı, fotoğraflarını çekerek tehdit ediyor.

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 25 Aralık 2015 06:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
PKK emrediyor zabıta fişliyor

Kemal Gümüş

PKK/YDG-H'li teröristlerin operasyonun devam ettiği Sur ilçesinde köşeye sıkışması, HDP'yi iyice panikletti. Tüm baskı ve tehditlere rağmen Diyarbakır halkını sokağa dökemeyen ve en fazla bin 500 kadar yandaş bulabilen PKK-HDP ittifakı, farklı yollara başvuryor.

ZABITA TEHDİDİ

HDP'nin yavru partisi DBP'li Gülten Kışanak'ın başkanı olduğu Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin zabıtaları, PKK'nın tehditlerine karşı kapenk kapatmayan esnafın fotoğrafını çekerek, kendilerinden daha sonra hesap sorulacağını söylüyor. PKK'nın talimatları doğrultusunda hareket eden DBP'li belediyelerin, vatandaşı eyleme zorladığı da polis kayıtlarında yer alıyor.

KİRLİ PROPAGANDA

PKK/YDG-H'liler ayrıca olayların yaşanmadığı semtlerdeki kahvehaneleri tek tek dolaşarak propaganda yapıp, tehditler savuruyor. PKK'ya destek vermeyenlerden ileride hesap soracaklarını söyleyen teröristler, onların mahallelerine de hendek kazılacağı tehdidinde bulunuyor.

Hükümet halkın yaralarını sarıyor

Terör saldırılarından mağdur olan esnafın sıkıntılarını gidermek için hükümet çalışmalarını hızlandırdı. Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ve Gümrük Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken ve esnaf temsilcileri bugün biraraya gelecek. Palandöken, "Hükümetimizin mağdur esnaf ve sanatkarın sorunlarına çözüm yolu araması çok memnuniyet verici. Türkiye, bu tür sorunların üzerinden gelecek güce fazlasıyla sahiptir" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber