'Usulsüz dinleme' operasyonu: 21 gözaltı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla 25 ilde düzenlenen operasyonda gözaltına alınanların sayısı 21'e yükseldi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Aralık 2015 18:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Usulsüz dinleme' operasyonu: 21 gözaltı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla Ankara merkezli 25 ilde düzenlenen "usulsüz dinleme" operasyonu kapsamında gözaltına alınanların sayısı 21'e yükseldi.

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Başmüfettişliği, kapatılan, CMK'nın 250. maddesiyle görevli Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesinin, Polis Vazife ve Salahiyet Kanunu'nun ek 7. maddesi uyarınca verdiği istihbari mahiyette iletişimin dinlenmesi kararları üzerinde yapılan incelemelerde hukuka aykırı işlemler tespit etti. Bu tespit üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına geçen yıl 29 Aralık'ta suç duyurusunda bulunuldu. Bu sabah düzenlenen operasyonun, bu şikayet üzerine açılan soruşturma kapsamında gerçekleştirildiği bildirildi.

Söz konusu dönemde Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı ile Ankara Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğünde görevli çok sayıda emniyet mensubunun, soruşturmanın şüphelileri arasında olduğu kaydedildi.

Operasyonda gözaltına alınan emekli ya da meslekten ihraç edilmiş eski emniyet mensuplarının sayısının 21'e yükseldiği öğrenildi.

Ankara Emniyet Müdürlüğünde halen işlemleri devam eden 21 şüphelinin çoğunun, söz konusu dönemde Ankara Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğünde görevli olduğu belirtildi.

Fatih Çakmak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber