Görmez: Türkiye'ye umut bağladılar

Diyanet İşleri Başkanı Görmez, "İslam medeniyetinin önemli başkentlerinde ateşler yükseliyor, insanlar birbirlerini katlediyor. Hepsinde de umut Türkiye'ye bağlanmış vaziyette" dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Aralık 2015 22:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Görmez: Türkiye'ye umut bağladılar

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Gaziantep İl Müftülüğü'nün yeni hizmet binasının açılışında verdiği konferansta, Gaziantep'in düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümü olduğunu anımsatarak, tüm şehitlere Allah'tan rahmet diledi.

Müslümanların bugüne kadar kurulan medeniyetleri kaybettiğini belirten Görmez, tüm İslam coğrafyasının umudunu Türkiye'ye bağladığını vurguladı. Görmez, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"İslam dini ve İslam dünyası tarihin en zor süreçlerinden geçiyor. Ecdadımızla dünyanın her tarafına inşa ettiğimiz medeniyeti kaybederek, kendimizi Anadolu'ya hapsetmişiz. Şimdi de etrafımızdaki dünyaya baktığımızda her taraf ateşler içinde. İslam medeniyetinin önemli başkentlerinde ateşler yükseliyor, insanlar birbirlerini katlediyor. Hepsinde de umut Türkiye'ye bağlanmış vaziyette. Her birisi, zihninde ve kalbinde şu umudu taşıyor; 'biz yıkıldık, Allah'tan Türkiye ayakta duruyor. İnşallah Türkiye'de Müslüman kardeşlerimiz çok güçlü ve müreffeh olurlar, sonra bize de yardımcı olurlar' diye herkesin bir umut içerisinde olduğunu gördüm. Tarih öyle bir nehirdir ki siz önüne set çekerek tarih nehrini durduramazsınız, nehir akmaya devam eder."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber