Neçirvan Barzani Türkiye'ye geliyor

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani'nin ardından bu kez IKBY Başbakanı Neçirvan Barzani Türkiye'ye geliyor. Barzani, İstanbul'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan görüşecek.

Haber Giriş : 25 Aralık 2015 22:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Neçirvan Barzani Türkiye'ye geliyor

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarının Al Jazeera'ye verdiği bilgiye göre Erdoğan Barzani görüşmesi saat 14:00'te gerçekleşecek. Neçirvan Barzani'nin ziyareti, Aralık ayı içinde Irak'tan Türkiye'ye ikinci önemli ziyaret. İki hafta önce de IKBY Başkanı Mesut Barzani Türkiye'ye gelmişti.

Bu döneme Irak'taki Bağdat hükümeti ile Ankara arasında Başika krizi patlak verdi. Türkiye'nin Başika'daki peşmerge ve Iraklı güçlere eğitim veren danışmanları korumak için bölgeye asker göndermesinin ardından Bağdat ile ipler gerildi. Irak Başbakanı Haydar İbadi, Türkiye'den askerlerini çekmesini isterken, Barzani de iki ülke arasındaki gerilimin diyalogla çözülmesi gerektiği yönünde mesajlar verdi.

Mesut Barzani Türkiye ziyaretin Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu ile görüşmesinin yanısıra HDP'yi de ziyaret etmişti.

Al Jazeera

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber