Polise rüşvet aldı dedi, yanlışlığı anlaşılınca tazminata mahkum oldu

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 16 Ekim 2006 13:40, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Antalya'nın Demre İlçesi'nde, AKP'nin Teşkilattan Sorumlu Başkan Yardımcısı Bayram Arıcı, 2 polis memuru hakkında rüşvet aldıkları gerekçesiyle İçişleri Bakanlığı'na başvurdu. Yapılan soruşturmada polis memurlarının suçsuz olduğu anlaşıldı. AKP'li Arıcı'yı mahkemeye veren polisler, 3 bin 500'er YTL tazminat almaya hak kazandı.

Demre Emniyet Amirliği'nde görev yapan polis memurları Hasan Emir ve Fahrettin Yenilmez hakkında, rüşvet aldıkları iddiasıyla şikayette bulunan AKP İlçe Teşkilatından Sorumlu Başkan Yardımcısı Bayram Arıcı, beklemediği bir kararla karşılaştı. 2005 yılında, polis memurlarının ilçedeki gazino, bar ve pavyonlardan rüşvet aldıklarını iddia eden AKP'li Arıcı, İçişleri Bakanlığı'na şikayet dilekçesi gönderdi. Polis memurları hakkında İçişleri Bakanlığı ve Demre Cumhuriyet Savcılığı'nca soruşturma açıldı. Yapılan soruşturmada, 17 tanık dinlendi, polis memurlarının rüşvet aldıklarına ilişkin herhangi bir delil bulunamadı. Polislerin suçsuz oldukları kanaatine varıldı.

Bunun üzerine, soruşturma nedeniyle ilçede haklarında incitici derecede dedikodu yapıldığını ve çok bunaldıklarını savunan polisler, bu kez AKP'li Bayram Arıcı'yı dava etti. Emir ve Yenilmez, AKP'li Arıcı hakkında 5 bin 100'er YTL'lik manevi tazminat davası açtı. Demre Asliye Hukuk Mahkemesi'nce görülen dava, geçen hafta sonuçlandı. Mahkeme, Bayram Arıcı'yı polislere 3 bin 500'er YTL tazminat ödemeye mahkum etti.

Polis memurları Hasan Emir ve Fahrettin Yenilmez, olayla ilgili yorum yapmak istemedi. Polislerin avukatı Hüseyin Soydan, ?Bu karar, topluma örnek olması gereken bir karar. Önüne gelen herkes dedikodu ile şikayette bulunup insan onuru ile oynamamalı? dedi.

AKP'li Bayram Arıcı ise ?Ben görevimi yaptım. Bana verilen bilgiler bu polislerin rüşvet aldığı yönündeydi. Mahkeme aşamasında benim tanıklarıma baskı yapıldı. İfade vermediler. Kararı Yargıtay'a götüreceğim. Orada bozulacağına inanıyorum? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber