CHP'de İstanbul satrancı

CHP kurultay öncesi İstanbul'daki kongreye kilitlendi. Bugün yapılacak kongrede üç aday yarışacak.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 27 Aralık 2015 06:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
CHP'de İstanbul satrancı

İlçe başkanlarının büyük bir çoğunluğunun desteklediği Cemal Canpolat, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun desteklediği Gökan Zeybek ile Nejdet Saraç yarışacak. Kongrede her adayın kendi listesiyle yarışması için oylama yapıldı. Salonda bulunanların büyük çoğunluğu bu yönde karar verdi.

SKANDAL SON ANDA ÖNLENDİ

Bugün yapılacak oylamada Nejdet Saraç'ın Gökan Zeybek adına yarıştan çekileceği kulislerde konuşulmaya başlandı. Saraç'ın yarıştan çekilmesiyle birlikte ibrenin Zeybek'e kayacağı konuşuluyor. Önceki gün 6 ilçe başkanı Ankara'ya giderek Genel Başkan Kılıçdaroğlu'yla görüşerek Canpolat'ın başkan olması halinde mezhepsel bir bölünmenin yaşanacağı şeklinde bir görüşme yaptığı öğrenildi.

Ankara'da blok çarşaf tartışması

CHP Ankara İl Başkanlığının 10. Olağan Kongresi Yenimahalle'deki Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Seçimin blok liste mi yoksa çarşaf liste mi yapılması tartışmaları sırasında partililer arasında arbede yaşandı. Oylama sonucunda seçimin, blok liste ile yapılması kararlaştırıldı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Tezcan "Örgütü ayağa kaldıracağız. Ulaşılmadık toprak bırakmayacağız" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber