Terör, turizm ve eğitim

Ülkemizin bir tarafında terör örgütünün yarattığı bir dram yaşanıyor. Devletimiz bu terör ile mücadele ederken maalesef bundan en fazla zararı sivil halk ve en çok da çocuklar görüyor.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 27 Aralık 2015 15:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Terör, turizm ve eğitim

Turgay Polat

Göçler, sokağa çıkma yasakları, terör örgütünün baskısı ve aksayan hatta bazı yerlerde yapılamayan eğitim. Tüm bu süreçler umut ediyorum ki en kısa sürede çözüme kavuşur. Ülkemizin en güzel yerlerinden biri olan güneydoğu Anadolu bölgesinde huzur tekrar hakim olur.

Dün bir misafirim vardı, Diyarbakır'lı bir eğitimci, yılların eğitimcisi Diyarbakırlı ve tam 35 yıldır o bölgede eğitimci olarak her kademede insanlarına hizmet etmiş. Çok uzun uzun konuştuk, anlattı anlattı bende dinledim. Bütün anlattıkları beni o kadar üzdü ki; kendisine son bir soru sordum "hocam sizin için ne yapabilirim? " dedim. Bana öyle bir cevap verdi ki sanki beni yerime çiviledi; "hocam bize gelin, Diyarbakır'a gelin. Bugün gelmezseniz daha sonra gelmenizin hiçbir faydası olmayacak. Bu gençler sizi dinlesin geleceği bir de sizin gözünüzden görsün. Düşünün, her sabah üniversite ve gelecek hayali ile uyanıp okula doğru yürürken silah sesleri arasında okula geliyorlar. Bu çocukların başka dünyaları ve umudu sizin gözünüzden görmesi lazım. Yoksa onları kaybederiz" dedi. Ben de söz verdim en kısa sürede gideceğim ve oradaki gençlere geleceği anlatacağım.

Peki ama eğitimi aksayan çocukları ne yapacağız. Henüz 7-8 yaşlarında hayatından en az bir yılı kaybeden çocuklar için ne yapacağız? Onlar ülkenin diğer bölgelerinde yaşayan yaşıtlarına göre en az bir yılı kaybediyorlar. Sadece eğitimde değil, sosyal olarak, psikolojik olarak çok zor durumdalar. Asla devlete sorumluluk yüklemiyorum. Devlet tabi ki kamu düzenini sağlamak durumunda ama orada ortaya çıkan sorunları hepimizin çözme konusunda duyarlı olması gerekmiyor mu?

İşte bu konuda dün müthiş bir öneri geldi. Kış aylarındayız, tatil bölgelerinde oteller bomboş gelin o bölgede sorunlu yerlerdeki öğrenci ve öğretmenleri o otellere taşıyalım. Çocuklar huzur içinde eğitimine devam etsin. Öğretmenler huzurla derslerine devam etsin. Kısaca ülkenin atıl bir kaynağını bir sorunun çözümünde kullanalım.

Milli eğitim bakanımız biz hızlandırılmış eğitimle bu sorunu çözeceğiz dedi. Sayın bakan eğitimde hızlandırma diye bir şeyi size öneren bürokratınıza söyler misiniz? normal seyrinde sonuç alamadığımız eğitimden hızlandırmada ne umuyormuş acaba? Lütfen makul olalım. Soruna akılcı çözümler bulalım.

Bu görüş bence oldukça makul ve bu dönemde makul bir öneri, Suriyeli yüzbinlerce insana çözüm üreten bu ülke sanırım kendi geleceği olan çocuklar için daha duyarlı olacaktır. gelin bunu tartışalım ikinci eğitim dönemini kayıp olarak yaşamayalım. Herkese şimdiden güzel bir yıl diliyorum.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber