29 Ekim'de vatandaşı bedava uçurma planı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 17 Ekim 2006 08:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, havayolu şirketlerinin 29 Ekim'de vatandaşları bedava uçuracaklarını, ancak uygulama kapsamında kaç kişinin ücretsiz uçurulacağı konusunda çalışmaların sürdüğünü söyledi.

Gazetecilere PTT Genel Müdürlüğü'nde iftar yemeği verene Yıldırım, 29 Ekim'de uçakların ücretsiz yolcu taşımaları çalışmalarına ilişkin soruyu yanıtlarken, şirketlerin bu tarihte halka şükran borcunu ödeme amacıyla ücretsiz uçma çalışması yaptıklarını belirtti. Bakan Yıldırım, ancak bunun vatandaşların bütün gün boyunca bedava uçacakları anlamına gelmediğini söyledi. Yıldırım, "Havayolu şirketleri, 29 Ekim'de vatandaşları bedava uçuracaklar ama kaç kişiyi bedava uçuracaklar bu konuda çalışıyorlar " dedi.

UÇAKLARA REKLAM VERGİSİ: Yıldırım, uçakların gövdesine alınan reklamların resim ve tabela vergisine girip girmediği konusunun tartışıldığını, bu konuda Maliye Bakanlığı'nın görüşünün gerektiğini belirterek, bunun dışında uçaklara herhangi bir verginin söz konusu olmadığını ifade etti.

HIZLI TREN GECİKİYOR: Ankara-Eskişehir etabında hızlı trenlerin 29 Ekim'de çalışmaya başlayacağı yönündeki taahhüdünün anımsatılması üzerine Yıldrım, bu hedefi tutturamadıklarını, çünkü hızlı tren projesinin Türkiye için bir ilk olduğunu ve ilklerin pek çok bilinmez konu taşıdığını vurguladı. Projede hedefi tutturamamanın üzüntüsünü yaşadığını, ancak bunun kontrolleri dışındaki olaylardan kaynaklandığını dile getiren Yıldırım, ancak 29 Ekim'de hızlı tren projesinin Ankara-Eskişehir etabında ölçümlerin başlayacağını bildirdi.

ANAYASA MAHKEMESİ'NE BİNA TAKASI: Bakan Yıldırım, Anayasa Mahkemesi'ne yeni hizmet binası yapılması amacıyla PTT Genel Müdürlüğü'nün Ahlatlıbel'deki arsasından 55 dönüm arazi verildiğini ve 29 Ekim'de Yüksek Mahkeme'nin yeni hizmet binasının temelinin atılacağını söyledi. Anayasa Mahkemesiyle PTT'nin takasa girdiğini ifade eden Yıldırım, yüksek mahkemenin şu anki binasının da PTT Genel Müdürlüğü'ne devredileceğini belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber