Bayram alışverişine çıkarken kredi kartınızı evde bırakın

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 17 Ekim 2006 13:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

"Bayram alışverişine çıkarken kredi kartınızı evde bırakın"

Ramazan bayramı nedeniyle alışverişlerin arttığı bu dönemde tüketiciler, promosyonlu satışlara aldanılmaması ve kredi kartının fazla kullanılmaması konusunda uyarıldı.

Tüketiciler Birliği Genel Başkan Yardımcısı Kemal Özer, Ramazan bayramı alışverişi ile giyim firmalarının sezon sonu satışlarının aynı döneme denk geldiğini söyledi.

Bu yüzden tüketicilerin bayram alışverişi yaparken promosyonlar ve cazip görünen indirimlerle karşılaşabileceğini ifade eden Özer, tüketicilere firmaların "indirim oyununa" gelmemesi uyarısında bulundu.

Özer, bayram alışverişi sırasında mağazalardaki promosyonlu ürünlerin ilerde lazım olur düşüncesiyle alınabildiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"İhtiyaç yokken alınan ürün hem aile bütçesine hem de milli ekonomiye zarar demektir. Gıdada olduğu gibi giyimde de bir listeyle hareket etmek çok önemli. Bu yıl sezon sonunda ucuzladığı düşüncesiyle alınan bir ürün önümüzdeki yıl modasının geçmesi nedeniyle kullanılmayabilir. Ayrıca giyim firmalarının 'bayram indirimi' altında aldatıcı indirimlerine de dikkat edilmesi gerekiyor. Bir ürün yüzde 80 indirimle 2 hafta önceki fiyattan satılabiliyor. Fiyat aynı ama üzerine sadece anlamı olmayan 'yüzde 80 indirim' yazısı bulunuyor. Fiyat konusunda araştırma yapılmadan kesinlikle ürün alınmamalı." Bayram alışverişlerinde kredi kartı kullanımında da tüketicilerin kendisine hakim olmasını isteyen Özer, birçok kişinin kendisine, eşine ve çocuğuna bayramlık alırken zorunlu olarak kredi kartına sarıldığını bildirdi.

Özer, bayram öncesinde kredi kartı kullanımlarının normal günlere göre birkaç kat arttığını belirterek, "Ancak tüketiciler günü geldiğinde kredi kartı ödemelerinde güçlük çekiyor. Harcamalar konusunda kendisini frenleyen tüketici daha rahat edecektir. En iyisi cepteki nakit parayla alışveriş yapmak ve kredi kartını buna benzer dönemlerde evde bırakmaktır" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber