Farkında olmadan MİT'i dinlemişiz

Adana ve Hatay'da MİT TIR'larının durdurulması davasında 'casusluk' suçlamasıyla yargılanan askerler, cezaevinde ziyaretlerine giden CHP heyetine konuştu. Askerler, ihbar üzerine dinledikleri kişilerin MİT personeli olduğunu fark etmediklerini öne sürdü.

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 01 Ocak 2016 06:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Farkında olmadan MİT'i dinlemişiz

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Grup Başkanvekili Özgür Özel, milletvekilleri Murat Emir, Utku Çakırözer, Tahsin Tarhan, Fikri Sağlar, Didem Engin, Gamze İlgezdi ve Zeynel Emre, MİT TIR'ları davasında Hadımköy Askeri Cezaevi'nde tutuklu askerleri ziyaret etti.

Heyetin notlarına göre askerler özetle şunları anlattı:

TİPİK İSTİHBARAT TAHLİLİ

Yarbay Erdal Turna (Eski Ankara Jandarma İstihbarat Şube Müdürü): Biz her gün ihbar alıyoruz, her gün çalışma yapıyoruz. Ama o günkü çalışmada meğerse farkında olmadan MİT'i ve MİT personelini dinlemişiz. Tamamen tesadüf. Tipik bir istihbarat tahliliydi. Gizli tanık tarafından 220 kişi ile gizli toplantı yaptığımız iddia ediliyor. O tarihte Jandarma Komutanlığı oradan taşınmıştı. Kurum başkanı o tarihte Şili'deydi. Bir asayiş olayı vahim bir noktaya getirildi.

BURUN FARKIYLA KURTARDI

Yarbay Mustafa Yardımcı (Eski Biyoloji Şube Müdürlüğü Laboratuvar Amir Vekili): O tarihte laboratuvar amiri burun ameliyatı olmuştu, yerine vekalet ediyordum. Gelen numunelere (TIR'lardan alınan) baktım. Burun farkıyla Fethullahçı olmaktan yırttı. Parmak izi incelemesi istense parmak izi uzmanları cezaevinde olacaktı.

TIR'I DURDURAN BİZ DEĞİLİZ

Binbaşı Mehmet Fırat (Eski Hatay Jandarma İstihbarat Şube Müdürü): 1 Ocak 2014'te ihbar hattına Reyhanlı'dan Kilis'e TIR'ların gideceği ve terör örgütüne silah taşıyacağı yönünde ihbar geliyor. TIR'ı durduran biz değiliz. Olay yerine 3 saat sonra Jandarma Komutanı'nın talimatıyla gittim. Burada süreci yönetenler değil, biz tutukluyuz.

'NİYE İNCELEDİNİZ' DİYE SUÇLANIYORUZ

Albay Burhanettin Cihangiroğlu (Eski Jandarma Kriminal Daire Başkanı): Bize normalde 'Niye fotoğraflamadınız, incelemediniz' diye sorarlar. İlk kez 'Niye bu delili incelediniz' diye suçlanıyoruz. Görevimizi düzgün yaptığımız için buradayız. 'İrticayla Mücadele Eylem Planı'nı inceleyerek 'Fotokopiye gerçek imza diyemeyiz' diyen yine bizdik.

VAHİM'İ DE SÜRMÜŞLER

Binbaşı Bekir Karataş (Eski Adana Jandarma İstihbarat Şube Müdürü): MİT'çiler araçla askerlerin arasına daldı. 4 kişilerdi. İkisi küfür etti. . Savcı TIR'lardan numune alarak serbest bıraktı. TIR'ları teslim etmek üzere Ceyhan Kışlası'na giderken bu kişiler yolu keserek olay çıkarttı. Aslında büyümeyecek ve kimsenin haberi bile olmayacaktı. Arama yapan bomba arama köpeği 'Vahim'i de sürdüler, nerede olduğunu bilmiyoruz. Onu eğiten görevliyi de sürmüşler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber