Sultanbeyli'de sosyete sınıfı

Kaynak : Radikal
Haber Giriş : 18 Ekim 2006 06:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mevlana İlköğretim Okulu'nda 'varlıklı ailelerin isteği üzerine' iki sınıfta 'özel eğitime' başlandı. Sınıfa özel bilgisayarlar, projeksiyon makinesi ve klima konuldu, özel sıra sandalyeleri yapıldı, kadife perdeler asıldı, kartonpiyer döşendi. Okuldaki özel sınıflarda 40 öğrenci okurken, diğer her sınıfa 60'şar çocuk düşüyor.

Sultanbeyli'deki Mevlana İlköğretim Okulu'ndaki 2-C ve 2-E sınıfları varlıklı ailelerin çocuklarına ayrıldı. Bu sınıflara klimalar konuldu, tavanına kartonpiyer döşendi, duvarlara saten boya sürüldü, pencerelere hem kadife hem tül perde asıldı. Öğrencilere ikişer kişilik özel masa ve sandalye yaptırıldı.

Bu sınıflarda kız öğrencilerin çantaları pembe, erkeklerinse koyu lacivert ve siyah olmasına karar verildi. Sınıflara bilgisayar ve projeksiyon makinesi de konuldu. Mevlana İlköğretim Okulu'nda sabah ve öğlen olmak üzere iki ikili eğitim yapılıyor. Sınıfların anahtarları öğretmenlerde bulunuyor. Öğlen ders bittiğinde, öğretmen sınıfın kapısını kilitleyip gidiyor. Öğleden sonra gelen öğretmen de kendisinde bulunan anahtarla sınıfı açıp ders yapıyor. Bu 'özel' sınıflarda, 40 öğrenci eğitim görüyor.

Okulun diğer sınıflarındaysa manzara daha tanıdık. Eski sıralarda öğrenciler üçer üçer oturuyor. Her sınıfta yaklaşık 55-60 öğrenci eğitim görüyor. Yerler 'varlıklı' sınıfın aksine mozaik beton, camlarsa tül perdeli.

Müdür: Aileler istedi, yaptık

Okul Müdürü Harun Yalçın, özel sınıfların bir yıl önce yapıldığını vurgulayarak, "O sınıflar örnek olarak düzenlendi. Aileler istediği için onların yardımlarıyla yapıldı. İmkânımız olsa da diğer sınıfları da aynı şekilde düzenleyebilsek" diye konuştu. İki hafta önce Esentepe İlköğretim Okulu'nda 150 YTL'nin üzerinde bağış veren velilerin çocukları için özel koşullara sahip beş sınıfın ayrıldığı ortaya çıkmıştı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber