Çelik: ÖSS'ye zerre kadar müdahele hakkım yok

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 18 Ekim 2006 09:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Türkiye'de devlet ve özel okul ayrımı olduğunu belirterek, ?Özel okullardan bazılarının sahibi dindar, bazılarının sahibi ateist olabilir. Bu eğitimi etkilemez'' dedi. Çelik, ?Tarikat okulları ?yok' diyebilir misiniz?'' sorusunu yanıtsız bırakarak, ?Yasalarda devlet okulları ve özel okullar vardır'' demekle yetindi.

CNN Türk'te dün gece yayınlanan Tarafsız Bölge programında soruları yanıtlayan Çelik, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ve Genelkurmay Başkanı Org. Yaşar Büyükanıt'ın, ?eğitimde irtica var'' sözlerine karşılık şunları söyledi:

?Cumhurbaşkanı ile defalarca konuştum, görüştüm. Sayın Sezer, bana belgeleri koyup, ?problem var' derse o benim için emir olur. Ama Cumhurbaşkanı ile görüşmelerimde hiç öyle bir tepki almadım. Hiçbir zaman Milli Eğitim Bakanlığı'nda irtica var demedi. Bazı okulları birileri beğenmeyebilir. Ama suç oluşturan belgeler olmadan bir işlem yapılamaz.'' Çelik, bakanlıktaki 555 yöneticiden sadece 27 tanesinin ilahiyat fakültesi mezunu olduğunu belirtmesine rağmen, bakanlıkta kaç imam-hatip mezununun olduğu yönündeki soruları yanıtsız bıraktı.

ÖSS'yi değiştirmek YÖK'ün işi

?ÖSS'ye zerre kadar müdahele hakkım yok'' diyen Çelik, OKS'deki sınav sistemi tamamen müfredatla uyumlu olduğunu vurguladı. Çelik, ?Maalesef, test çözen tost yiyen bir nesil üretildi'' diye konuştu.

Yazar Orhan Pamuk'un Nobel almasının toplumda ?hoş karşılanmamasını'' değerlendiren Çelik, ?Bu bir eğitim sorunudur. Toplumumuzda ya siyah vardır, ya da beyaz ara renkler yoktur. Bu durumu aşmak için ?demokrasi eğitimi' projelerini uygulamaya koyduk. Öğrencilere hoşgörüyü, demokrasi kültürünü vermeye çalışıyoruz'' dedi.

Çelik, Yükseköğretim Kurulu'nun Danıştay'da açtığı dava nedeniyle yurtdışına lisans üstü ve doktora eğitimi için gönderilecek öğrencilerle ilgili işlemlerin dondurulduğunu kaydetti. Çelik'in program boyunca önündeki diz üstü bilgisayardan MSN aracılığıyla bilgi alması dikkat çekti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber