Soğuk hava ve şiddetli rüzgar, balıkçıları da etkiledi

Marmara Denizi'nde balıkçılık yapan ve sezondan umduğunu pek bulamayan balıkçılar, bu sefer de soğuk hava ve şiddetli rüzgar nedeniyle avlanamıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Ocak 2016 22:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Soğuk hava ve şiddetli rüzgar, balıkçıları da etkiledi

Marmara Denizi'nde balıkçılık yapan ve sezondan umduğunu bulamayan balıkçılar, bu sefer de soğuk hava ve şiddetli rüzgar nedeniyle avlanamıyor.

Kentte balıkçılık yapan İdris Şeremet, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yeni yıla kar ve poyrazla başladıklarını, bu yılın sezon açısından bereketli bir sene olmasını dilediğini söyledi.

Yeni yılın umudunu kaybetmediklerini ancak olumsuz hava koşulları nedeniyle denize açılamadıklarını, açıldıklarında ise soğuk su nedeniyle balık bulamadıklarını anlatan Şeremet, balıkların soğuk nedeniyle denizin derin kısımlarına çekildiğini ve buradan avlanmanın imkansız olduğunu aktardı.

Soğuk havalarda çalışma şartlarının zor olduğunu ancak her zaman denize çıktıklarını belirten Şeremet, şöyle konuştu:

"Balık olsa soğuklarda yine çalışıyoruz ama denizlerde akıntı dediğimiz bir şey var. O akıntı olunca maalesef balık tutamıyoruz. Dün akşam denize çıktık ama 1,5 mil akıntı vardı, onun için avlanamadık. Maalesef yeni yılda da sıkıntı yaşıyoruz ama inşallah düzene girecek. Havalar yağacak, soğuyacak, kar da yağmur da yağacak, bir şekilde esecek düzelecek. Lodos esmediği sürece denizde balık tutacağız."

Bu mevsimde normalde Marmara Denizi'nde istavrit, sardalya ve hamsinin olduğunu ancak sezon boyunca kısır bir döngü yaşadıklarını kaydeden Şeremet, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Marmara maalesef bu sezon balığa hasret diyebiliriz çünkü istavrit yok denizde. Bütün ümidimiz buydu ama olmadı. Her zaman tutacağımız ve herkesin yiyebileceği bir balıktır. Avlanamayınca da zaten balıkların fiyatı arttı. Örneğin çinakopun kilogramı 10 liradan 25-30 liraya, istavritin kilosu 5 liradan 15 liraya yükseldi. Böyle olunca insanlar balık yiyemiyor."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber