Bahçeli 'evet' derse komisyon tamam

Görüşmede, yeni Anayasa için sınırlı süre çalışacak "Uzlaşma Komisyonu"nun yeniden oluşturulması fikri üzerinde durulacak. Bahçeli "Evet" derse, AK Parti, CHP ve MHP yeni anayasa için çalışmaya başlayacak.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 03 Ocak 2016 07:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bahçeli 'evet' derse komisyon tamam

Hakkı KURBAN / ANKARA

TÜRKİYE Başbakan Ahmet Davutoğlu ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli arasındaki görüşmeye odaklandı. Buluşmadan çıkacak sonuçlar, yeni Anayasa görüşmelerinin başlaması ve reformların hayata geçirilmesi için yolu açacak. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun da "olumlu" görüş bildirdiği adımlar atılabilirse, 2016 tarihe derin iz bırakan bir yıl olarak geçecek.

GÖRÜŞME YARIN TBMM'DE OLACAK

Davutoğlu, "katılımcı, çoğulcu, özgürlükçü, demokratik ve sivil bir Anayasa yapılması" konusunda Bahçeli'den destek isteyecek. Yeni Anayasa için sınırlı süre çalışacak "Uzlaşma Komisyonu"nun yeniden oluşturulması fikri üzerinde görüş alışverişinde bulunulacak. Bahçeli de "Evet" derse, AK Parti, CHP ve MHP'nin yeni Anayasa için çalışmalara başlaması planlanıyor.

5 ANA BAŞLIK ÖNE ÇIKACAK

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, "Türkiye için hayır demeyin" mesajı vereceği buluşmada şu başlıkların öne çıkması bekleniyor: Yeni anayasa ve başkanlık, TBMM İçtüzüğü değişikliği, Reformlar, Terörle mücadele, 2016 bütçesi, Dış politika.

Dolmabahçe paylaşımına 15 bin beğeni

Davutoğlu, Instagram hesabından, İstanbul'da etkili olan kar yağışıyla ilgili Başbakanlık Dolmabahçe Ofisi'nden fotoğraf paylaştı. Davutoğlu, paylaşımında "İstanbul, her hali başka güzel..." notunu yazdı. Paylaşım yaklaşık 15 bin beğeni aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber