Diyarbakır DBP İl Başkanlığı binasında polis araması

Diyarbakır'da 2 ailenin çocuklarının terör örgütüne katılmak amacıyla, DBP İl Başkanlığı binasında zorla tutulduklarına ilişkin başvurusu üzerine polis, il binasında arama yaptı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Ocak 2016 18:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Diyarbakır DBP İl Başkanlığı binasında polis araması

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Diyarbakır İl Başkanlığında polis tarafından arama yapıldı.

Alınan bilgiye göre, 2 ailenin çocuklarının terör örgütü PKK'ya katılmak amacıyla, DBP İl Başkanlığı binasında zorla tutulduklarına ilişkin, polis merkezine yaptığı başvuru üzerine alınan arama izinin ardından, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, Bağlar ilçesindeki parti binasında arama yapıldı.

Aramada, söz konusu çocuklar bulunamazken, 1'i kadın 2 kişi gözaltına alındı.

Şahısların binadan çıkarıldığı sırada çevrede toplanan grup ile polis arasında kısa süreli gerginlik yaşandı.

DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, aramanın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, aramanın hukuksuz şekilde yapıldığını savundu.

Farklı illerde de parti il binalarının arandığını belirten Yüksek, "Az önce burada parti binamız hukuksuz bir şekilde basıldı. Türkiye'de hala demokrasi olduğu ifade ediliyorsa, siyasi partiler böyle basılamaz" diye konuştu.

Açıklamaya aralarında HDP Diyarbakır Milletvekilleri Nursel Aydoğan, Sibel Yiğitalp ile Ziya Pir'in de bulunduğu bir grup da destek verdi.

Valilik açıklama yaptı

Diyarbakır Valiliğinden yapılan açıklamada, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne 23 Aralık 2015 günü ve 3 Ocak 2016 günü yakınları tarafından yapılan 2 ayrı başvuru ile çocuklarının terör örgütüne katılmak amacıyla, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Diyarbakır İl Başkanlığı binasında zorla tutulduklarına ilişkin müracaatta bulundukları belirtildi.

Kayıp şahısların bulunabilmesi ve bu konuda suç unsuru malzeme ve delillere ulaşılabilmesi amacıyla, Diyarbakır 3.Sulh Ceza Hakimliği'nce arama, el koyma ve inceleme kararı verildiği kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Alınan karar üzerine belirtilen adreste ilgili birimler ile koordineli bir şekilde usulüne uygun olarak yapılan aramada kayıp şahıslar bulunamamış ancak binada bulunan şahısların UYAP sorgulamasında, 'terör örgütü propagandası yapmak' suçundan aranan bir şahıs, adli tahkikat yapılması amacıyla gözaltına alınmıştır. Ayrıca asker yoklama kaçağı olarak aranan bir şahıs ise yakalanmış ve gerekli tebligat işlemlerinden sonra serbest bırakılmıştır. Kayıp şahısların bulunmasına yönelik çalışmalara devam edilmektedir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber