Topbaş, polisler belediyeye bağlansın

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 19 Ekim 2006 09:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, trafik denetiminden sonra şehir içi emniyet gücü olan polislerin de belediyeye bağlanmasını istedi

Dünya şehirlerinde merkezi yönetimlerin yetkilerini yerel yönetimlere devrettiğine dikkat çeken Başkan Topbaş, "Bırakın trafiği, diğer emniyet güçleri kent polisi de belediyeye bağlı olarak görev yapmaktalar. Dünyada uygulanmış olan bu usulü İstanbul'un da alması gerekmektedir." dedi.

Başkan Topbaş, trafik denetiminin belediyeye devredilmesi taleplerini Başbakan'a ilettiğini, Başbakan'ın da, "Şimdi değil ama gelecekte olabilir." diyerek konuya sıcak baktığını anlattı. Topbaş, trafik denetiminin yanı sıra şehir içi emniyet gücü olan polislerin de belediyeye bağlanmasını talep etti. Kent ulaşımında farklı otoritelerin söz sahibi olmasının sıkıntılara yol açtığını belirten Topbaş, "Kentin sorunlarıyla direkt yüz yüze gelen kent yönetimidir. Yerel yönetimlerin refleksleri daha fazladır. Halka rağmen iş yapamazlar." şeklinde konuştu.

Başkan Topbaş, trafik denetimi her an kendilerine devredilecekmiş gibi hazırlık yaptıklarını anlattı. "Bağdat Caddesi'nde ve Vatan Caddesi'nde trafik ihlallerini takip eden plakaları okuyan kameralar yerleştirdik." diyen Başkan Topbaş, "Birkaç aydan beri bunlar devam ediyor. Okumalar yapıyoruz. İhlalleri ve çarpıklıkları görüyoruz. Biz bunu belki birkaç bin tane kentin belirli noktalarına önemli yerlerine yerleştirdiğimizde, trafik ihlallerini kurallara uymayanları tespit edebileceğiz." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber