HGS'ye düzenleme yolda yüksek cezalar hafifleyecek

Ulaştırma Bakanı Yıldırım'dan 'HGS' açıklaması: "Yanlış okuma konusunu merak ettik. Bunun sebebi hatalı plaka okumasından kaynaklanıyor. Bazı plakalara dıştan vidalama yapılıyor. Böylece 6-8, 0-8 gibi okunabiliyor."

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 07 Ocak 2016 08:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
HGS'ye düzenleme yolda yüksek cezalar hafifleyecek

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, vatandaşların Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) hakkında yaptıkları şikayetlere açıklık getirdi. Yıldırım, "Yanlış okuma hatalı plaka okumasından kaynaklanıyor. Bazı plakalara dıştan vidalama yapılıyor. Böylece 6-8, 0-8 gibi okunabiliyor" dedi. HGS sistemi hakkında vatandaşlar lehine bir düzenleme de yapılacağını belirten Yıldırım, "Bu cezalarda ciddi bir rahatlama olacak. Her cezalı geçiş SMS'le bildirilecek" diye konuştu. Bakan Yıldırım, düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Hatanın suçlusu vİdalar!

Vatandaşların HGS cezalarıyla ilgili şikayetleri de anımsatılan Yıldırım, etiketlerin doğru kullanılması gerektiğini vurgulayarak, "Doğru noktaya etiket yapıştırılmazsa, okumada araç, kaçak geçmiş muamelesi görüyor" dedi. Yıldırım, şunları söyledi: "Yanlış okumalar sistemden mi kaynaklanıyor diye merak ettik. Arkadaşlar titiz bir çalışma yaptılar. Hatalı plaka uygulamaları var. Bazı plakalarda dıştan vidalama yapılıyor. Plakada 0'ın ortasına vida basıyor, bu 8 diye okunuyor. Bunlar inceleniyor, tespit ediliyor. Bilhassa kırsal kesimde eski araçlarda plakaları tutturmak için kullanılan vidalar, rakamların üzerine gelince bu hata kaçınılmaz oluyor ama bunlar düzelecek."

Twitter'ın süresi doldu

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun (BTK) Twitter'a uyguladığı cezaya ilişkin soru üzerine Yıldırım, Türkiye yasalarına herkesin uymasının esas olduğunu vurguladı. Uymayanlara gerekli yaptırımların devreye konulduğunu belirten Yıldırım, "30 günlük tebligat süresi doldu. Gelişmelere göre hangi adımlar gerekiyorsa atacağız. Vazgeçmemiz söz konusu değil, Türkiye'de hizmet veren, ticaret yapan herkes yasalara uymak zorundadır" dedi.

GEÇİŞLER SMS'LE GELECEK

Cezalarla ilgili bildirimlerin artık bekletilmeyeceğini ifade eden Yıldırım, "2014'teki ceza 2015'te geliyor. 2015'teki 2016'ya atılıyor. Vatandaş da büyük bir sürpriz yaşıyor" dedi. Her cezalı geçişin SMS'le bildirileceğini vurgulayan Yıldırım, "Şu kadar süre içinde gider yatırırsa veya itirazını yaparsa ceza uygulanmayacak" ifadelerini kullandı.

236 siber saldırı oldu

SİBER saldırılara yönelik soruya da yanıt veren Yıldırım, şunları söyledi: "14 Aralık'ta başladı, ağırlıklı olarak 24 Aralık'a kadar devam etti. 236 büyük saldırı yaşadık. Önümüzdeki dönemde USOM-SOME ağını güçlendirmek ve kurumları bu tür saldırılara karşı 7/24 gerekli tedbirleri alabilecek hale getirmek istiyoruz. Bakanlığımız ocak ayının son haftası Siber Güvenlik Kurulu'nu toplantıya çağırıyor. Yeni eylem planını konuşup karar bağlayacağız."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber