İnsanlık ayıbına Vali ?Dur' dedi

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 19 Ekim 2006 14:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ÇANKIRI'da ailesi tarafından ceza olarak aylardır bir odaya hapsedilen ve komşularının yardımı ile çöplüğe dönen odada yaşam mücadelesi veren 33 yaşındaki Nilüfer Urvay, Çankırı Valisi Ali Haydar Öner'in talimatıyla özgürlüğüne kavuştu.

Vali Öner, Nilüfer Urvay'ın ailesi tarafından bir odaya kapatıldığı duyumu üzerine harekete geçip, mahkemeden arama kararı aldırarak müdahale yapıldığını belirtti. Vali Öner, ?Mahkeme izniyle birlikte güvenlik güçlerimiz, Nilüfer Urvay'ın kapatıldığı odaya girdi. Sağlık ekiplerimiz nezaretinde alınan Nilüfer Urvay artık özgürdür ve devlet himayesindedir. Sosyal Devlet olmanın ve insanca yaşamanın gerekleri yapılacaktır'' dedi.

Çankırı Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilen Nilüfer Urvay'ın Şabanözü Rehabilitasyon Merkezi'nde bakım ve tedavisine başlandığını belirten Vali Öner, ?Nilüfer Urvay'ın genel temizliği yapılarak, yeni giysiler verildi. Psikolojik tedavisi başta olmak üzere varsa diğer sağlık sorunları için de tedaviye başlanılacaktır'' diye konuştu.

KURTULDUĞUNA SEVİNDİ Çankırı Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Asayiş Şubesi ekipleri tarafından asma kilitle kapatılan kapı açılarak Nilüfer Urvay özgürlüğüne kavuşturuldu. Tuvalet dahil tüm ihtiyaçlarını aynı oda içinde gideren Nilüfer Urvay güvenlik güçlerini karşısında görünce, ?Beni buradan çıkaracak mısınız?'' diye sordu. Kendisini kurtarmaya gelenleri gülücüklerle karşılayan, bulunduğu zor ortamdan kurtarılacağını anlayan ve ?Ailem beni niye cezalandırdı, bilemiyorum'' diyen Nilüfer Urvay'ın 9 kardeşinin olduğu, babasının bir kamu kuruluşundan emekli ve halen bir köyde çobanlık yaptığı belirtildi. Ailesinin daha önce kendisini zincirle penceredeki demir parmaklıklara bağladığını anlatan Nilüfer Urvay'ın bu sözlerini komşuları da doğruladı. Nilüfer Urvay'ın 2 yıl önce geçirdiği trafik kazası sonucu yürümekte zorlandığı ve psikolojik durumunun iyi olmadığı gözlendi.

Nilüfer Urvay'ın kurtarılmasını sevinçle karşılayan komşuları, ?Bugüne kadar böyle bir şey görmedik. Aç, susuz, tuvaleti olmayan bir odada bir kişi tek başına ne yapabilir?'' diyerek şaşkınlıklarını dile getirdi. Yeni Mahalle Muhtarı Osman Badiğinli de Nilüfer Urvay'ın ailesiyle daha önce görüştüğünü, ancak bir çözüme ulaşamadığını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber