Doğalgazda depolama kapasitesi artırılacak

Enerji Bakanı Berat Albayrak, Rusya krizi sonrası daha çok tartışılan enerjide arz güvenliği konusundaki projelerini milletvekilleriyle paylaştı.

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 08 Ocak 2016 06:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Doğalgazda depolama kapasitesi artırılacak

Mithat Yurdakul

Bu kapsamda, Silivri'de 2.6 milyar metreküplük kapasiteye sahip doğalgaz depolama tesisinin kapasitesi 4.3 milyar metreküpe çıkarılacak, yeni bir LNG depolama tesisi daha kurulacak.

Albayrak, Ak Partili milletvekilleri ile üç grup halinde düzenlenen toplantılarda buluştu. Milletvekillerinden edinilen bilgiye göre, toplantılarda en çok sorulan soruların başında elektrik kesintileri yer aldı. Albayrak, sorunun yetersiz ve eski fiziki altyapıdan kaynaklandığını belirterek, sıkıntının giderilmesi için Türkiye çapında altyapı iyileştirmesi hamlesi başlattıklarını söyledi. Albayrak, 17.8 milyar TL'lik bir yatırımla, altyapının yüzde 85'inin 5 yıl içinde modernize edileceğini belirtti.

Albayrak, talebi karşılamak amacıyla kurulu gücün de artacağını ifade ederek, önceliği yerli ve yenilenebilir enerji kayraklarına vereceklerini kaydetti. Albayrak yerli kömür üretiminde çevre ve işçi güvenliği hassasiyetinden kesinlikle taviz verilmeyeceğinin altını çizdi.

Albayrak dünya genelinde 400'ü aşkın nükleer santral olduğunu ifade ederek, "Dünyadaki durum göz önüne alındığında böyle bir teknolojiden Türkiye'nin yararlanmaması düşünülemez" dedi.

Bor'a fındık örneği

Albayrak, borun en büyük kaynağının fındıkta olduğu gibi Türkiye olduğunu kaydederek, "ABD'de fındık yerine kendi ürünleri olan yer fıstığını kullanılıyor. Çünkü hammadde olarak elindeki kaynağı kullanıyor. Borun da kaynağı bizde. Borda kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz. AR-GE faaliyetlerine önem vereceğiz" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber