Çelik 'abdest suyu' için genelge yayımlayacak

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 20 Ekim 2006 06:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, 11. sınıflara ücretsiz olarak dağıtılan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi kitabında yer alan, 'abdest alırken kullanılan suyun alyuvarların sayısını artırdığı' yönündeki ifadelerin, öğretmenler tarafından 'yok sayılması ve okutulmaması' amacıyla Ramazan Bayramı sonrası bir genelge yayımlayacak.

İhtar cezası verilmişti

Milli Eğitim Bakanlığı, ders kitabında abdest alırken kullanılan suyun alyuvarların sayısını artırdığı yönündeki ifadelerin Alman Dr. Albert Schalle'ye ait olduğunu savunmuştu. Ancak Milliyet'in yayınlarında, Schalle'nin "Başarılı Tedaviler" kitabından alındığı öne sürülen ifadelerin kitabın orijinalinde bulunmadığı vurgulanmıştı. Bakan Çelik de, konuyla ilgili olarak soruşturma başlatıldığını, bir genelgeyle bu bölümlerin okutulmamasını isteyeceğini açıklamıştı. Soruşturma sonucunda kitabı yazan 6 öğretmene "ihtar cezası" verilmişti.

Konu anlatılmayacak

Edinilen bilgiye göre Çelik, Çin'de temaslarda bulunması nedeniyle, Ramazan Bayramı sonrası konuyla ilgili olarak bir genelge yayımlayacak. Din Öğretimi Genel Müdürlüğü'nce hazırlanan genelgeye göre, mart-nisan aylarında işlenmesi gereken konu öğrencilere anlatılmayacak.

Genelge aracılığıyla öğretmenlerden söz konusu bölümün yok sayılması istenecek. Genelgede, gelecek yıl hazırlanacak kitaplarda bu bölümün bulunmayacağı bildirilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber