Habertürk hendeklerin olduğu sokaklara girdi

Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde, 2 Aralık'tan bu yana süren sokağa çıkma yasağı ve ardından başlayan operasyonlar yoğunlaştı.

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 11 Ocak 2016 07:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Habertürk hendeklerin olduğu sokaklara girdi
Mahmut BOZARSLAN / GAZETE HABERTÜRK

Güvenlik kaynaklarının aktardığı bilgilere göre bölgedeki hendek ve barikatların yüzde 60'ı temizlendi.

HABERTÜRK, çatışmaların merkezi olan Yenikapı Sokak'a girdi. Baro Başkanı Tahir Elçi'nin öldürüldüğü sokak, içerdeki YDGH üyelerinin kaçmaması için bariyerlerle kapatıldı.

Sokağın başınaysa polis mevzileri kuruldu. Teröristlerse sokağın başına keskin nişancı yerleştirdi.

Keskin nişancılar zaman zaman sokak başında bulunanlara ateş açarken sokağa kurulan bariyerlerde çatışma izlerini görmek mümkün.

Demir bariyerler kurşunlarla delik deşik olmuş durumda. Sokaktan ayrıldığımız sırada keskin nişancılar bir kez daha ateş açtı. Ateş anında caddedeki vatandaşlar da panik yaşadı.

BÜYÜK PATLAMA MEYDANA GELDİ

Hendek ve barikatların bulunduğu sokaklardan biri de Deveci Sokak'tı. Barikatların çevresinde bulunan YDG-H'liler zaman zaman ortaya çıkarak kendilerini gösteriyor. Sokak çatışmalar nedeniyle savaş alanına dönmüş durumda.

Bölgeye çok sayıda askeri ve polis aracı giriş çıkış yaptı. Sokakta bulunduğumuz sırada büyük patlama meydana geldi. Patlamanın ardından başlayan çatışmada 1 DSİ çalışanı ve 4 asker yaralandı.

KÜRTÇE BİLEN POLİSLER GÖREVDE

Sokaklardaki barikatlarda çoğunlukla Kürtçe bilen polisler görev yapıyor. Yetkililer vatandaşlarla daha iyi iletişim kurabilmeleri nedeniyle Kürtçe bilen polislerin tercih edildiğini söyledi.

Çatışmaların sürdüğü Sur'da, yardım dağıtımı yapıldı. Valilik tarafından gönderilen yardım paketleri, muhtarlar tarafından sokağa çıkma yasağının sürdüğü mahallelerde dağıtıldı.

Mualla Bilici adlı bir kadın, eşinin yatalak olması nedeniyle mahalleyi terk edemediğini belirterek, "Eşim yerde yatıyor. Bakacak kimsemiz yok. Bir oğlum da asker. Evimiz kira, kalmaktan başka çaremiz yok" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber