Kılıçdaroğlu isim listesini son ana kadar güncelleyecek

CHP'nin hafta sonunda toplayacağı kurultay için salon hazırlıkları sona yaklaşırken Genel Başkan Kılıçdaroğlu da partisinin yeni yol haritası ve yönetimdeki yeni isimlerin belirlenmesi için çalışmalarını sürdürüyo

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 12 Ocak 2016 07:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kılıçdaroğlu isim listesini son ana kadar güncelleyecek

Düzgün KARADAŞ / GAZETE HABERTÜRK

CHP'de bu hafta sonu yapılacak kurultayda, partinin yeni rotası ve yeni vitrini belirlenecek. Kurultayda yapılacak iki maddelik tüzük değişikliği ile de "kontenjan"dan vekillik de yeniden düzenlenecek. 16-17 Ocak'ta Arena Spor Salonu'nda gerçekleştirilecek kurultay için çalışmalar büyük ölçüde tamamlandı. Merkez Yönetim Kurulu (MYK) ve Parti Meclisi'nde (PM) köklü değişiklik yapmak isteyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yeni isim çalışmalarının sürdüğü öğrenildi. Parti vitrinini gençleştirmek isteyen Kılıçdaroğlu'nun, bir sürpriz olmazsa 15-20 isim hariç 60 kişilik PM'de geri kalan isimleri değiştirmeyi düşündüğü kaydedildi.

HABERTÜRK'ün CHP kulislerinde edindiği bilgilere göre, Kılıçdaroğlu, parti vitrinini oluştururken üç kriter üzerinde duruyor. Genç ve kadın ağırlıklı bir vitrin için CHP Lideri'nin, listeyi yaparken bölgesel dengeleri gözettiği, milletvekili olmayan ancak mesaisini partiye ayırabilecek isimler üzerinde durduğu ifade ediliyor. Perşembe günü il başkanlarıyla buluşacak Kılıçdaroğlu'nun il başkanlarından da bu kriterlere uygun isim önerilerini alacağı belirtiliyor.

PM'DE 'TEMSİL' TALEBİ

CHP kurultayında, parti vitrini konusunda yurtdışı temsilciliklerinden sürpriz bir talep geldi. CHP yurtdışı temsilcilikleri, PM'de temsil edilmek için kendilerine de kota verilmesini talep ediyorlar.

RAKİP ÇIKMASI ZOR

CHP'nin olağan kurultayında Kılıçdaroğlu'nun karşısına rakip çıkması zor görünüyor. Olağanüstü kurultay için imza toplayan Yalova Milletvekili Muharrem İnce ile eski milletvekili Umut Oran'ın aday olmaları beklenmiyor. Adaylık konusunda iddiasını sürdüren CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay ise 200 delegenin imzasıyla genel başkanlığa aday olacağına ilişkin iddiasını sürdürüyor. CHP Kurultayı'nda aday olmak için en az 120'nin üzerinde delegenin imzasını almak gerekiyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber