Rehberlik Tamamlama Kursu duyurusu

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 12 Ocak 2016 21:33, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
Rehberlik Tamamlama Kursu duyurusu

T.C.

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI

Özel Öğretim Kurumlan Genel Müdürlüğü

Sayı : 10058203-774.01-E.362616 12.01.2016

Konu : Rehberlik Tamamlama Kursu

................... VALİLİĞİNE

( İl Milli Eğitim Müdürlüğü )

İlgi :a) Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğünün 15/12/2015 tarihli ve 43501582-774.01-E. 12932598 sayılı Makam Onayı.

Rehber öğretmen görevlendirme zorunluluğu bulunan, özel okulları ile özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde görevlendirilecek yeterli sayıda rehber öğretmen temininde güçlüklerle karşılaşıldığından ve Bakanlığımızca daha önce açılan merkezi ve mahalli rehber öğretmenlik kurslarında 160 saatlik rehber öğretmenlik sertifikası olan öğretmenlerin özel öğretim kumrularında görev alamadıklarmdan dolayı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğünün ilgi (a) Makam Onayı gereği ek-1 deki tabloda belirtiler yer ve tarihte başvuru şartlarım taşıyanlar için "Rehberlik Tamamlama Kursu" düzenlenecektir.

Kurs başvurularında aşağıda belirtilen usul ve esaslar doğrultusunda hareket edilecektir:

Bu kurslara;

1- Bakanlığımızca Düzenlenen 160 saatlik Rehberlik / Ölçme Değerlendirme ve Rehberliksertifikası bulunan öğretmenler katılabileceklerdir

2- Söz konusu kursa katılmak isteyen kursiyerler 160 saatlik sertifikaları, iş sözleşmesi, nüfus cüzdanı fotokopilerini ve İl Milli eğitim Müdürlüklerince istenecek diğer belgeleri Ek- 1 deki tabloya göre 20 Ocak 2016 tarihe kadar İl Milli Eğitim Müdürlüklerine teslim edeceklerdir.

3- Bu belgeler il Milli Eğitim Müdürlüklerinin özel öğretim kurulularının iş ve işlemlerinden sorumlu Şube Müdürü veya İl Milli Eğitim Müdür yardımcısı başkanlığında, bir şube müdürü ve şeften veya memurdan oluşturulacak komisyon tarafından incelenerek başvuruları uygun görülenlerin Ek-2 deki tabloya göre yazılmak kaydıyla Resmi yazı ile DYS sistemi ile 22 Ocak 2016 tarihine kadar Bakanlığımıza gönderilecektir.

4- Düzenlenen kurslar için eğitim, yol, konaklama ve diğer giderleri ile eğitim merkezindeki salon, yemek, barınma ve her türlü diğer giderleri, kamu kurumlan için belirlenen meblağı aşmamak kaydıyla, kursiyerlerin kendileri tarafından karşılanacaktır.

5- Başvuruları uygun görülen kursiyerlere milli eğitim müdürlüklerince ilgililere zamamnda bilgi verilerek, yaşanabilecek olumsuzlukların önlenmesi için gerekli tedbir alınacaktır. Başvuru evrakları İl Milli Eğitim Müdürlüklerince muhafaza edilecektir.

6- Belgeleri eksilc olan kur siy erlerin evrakları işleme alınmayacak, (kursa başlamış olsalar bile) başvurulan iptal edilecektir. Şartlan taşımadığı halde kursa katılmak için başvuru yapan kursiyerlerle ilgili iş ve işlemleri yürüten kurum müdürleri hakkında, yasal işlem yapılacaktır.

7- Başvurulan uygun görülen kursiyerlerin listesi Genel Müdürlüğümüzün (ookgm.meb.gov.tr) internet sayfalarında duyurulacaktır.

Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.

Ömer Faruk YELKENCİ

Bakan a.

Genel Müdür V.

EKLER:

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber