'Sözde aydınların PKK'ya bir çift laf ettiklerini görebilecek miyiz?'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Özdağ: Baştan sona ihanet kokan o bildirideki satırların altını imzalayan sözde aydınların PKK'ya bir çift laf ettiklerini görebilecek miyiz acaba? Eğer vicdanınız varsa ülkemizi yıllardır terör belasıyla karşı karşıya bırakan PKK'ya karşı da sesinizi yükseltin

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Ocak 2016 13:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Sözde aydınların PKK'ya bir çift laf ettiklerini görebilecek miyiz?'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, "Cizre'de, Silopi'de, Sur'da güvenlik güçlerine, masum sivillere saldıran teröristlerin yaptığı ile ihanet kokan bildirilerde devlete çamur atan sözde aydınların yaptığı aynı şeydir" değerlendirmesinde bulundu.

Özdağ, yaptığı yazılı açıklamada, bazı akademisyenlerin devleti "katliamla" suçladığını belirtti. Terör örgütünün bölgeyi hendeklerle, tuzaklarla adeta "kevgire" çevirdiğini vurgulayan Özdağ, bildiriyi yayınlayanların, Kürt halkı başta olmak üzere bölgede yaşayan insanlara aylardır kan kusturan terör örgütünü görmezden geldiğini belirtti.

Devlet üniversitelerinin bazı akademisyenlerinin, devşirme fikirlerle hareket ettiğini aktaran Özdağ, AK Parti hükümetlerinin reformist politikaları sayesinde Türkiye'de temel hak ve özgürlükler alanının hayal bile edilemeyecek seviyeye ulaştığını kaydetti.

Özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yaşayan vatandaşların bu reformlardan en fazla yararlanan kesimlerin başında geldiğini ifade eden Özdağ, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

"Terör örgütü PKK, özgürlükleri baltalamakta, yollara hendekler kazarak, bomba tuzaklarıyla, güvenlik güçlerini ve masum sivilleri katlederek bölge insanını adeta esir almakta. Devlet ise kendi vatandaşını terör örgütünden korumak ve güvenliği sağlamak amacıyla bazı ilçelerde sokağa çıkma yasağı ilan etti. Bildiri yayınlayan bin 128 sözde akademisyene sormak lazım; devlet durup dururken mi sokağa çıkma yasağı ilan etti? Baştan sona ihanet kokan o bildirideki satırların altını imzalayan sözde aydınların PKK'ya bir çift laf ettiklerini görebilecek miyiz acaba? Eğer vicdanınız varsa ülkemizi yıllardır terör belasıyla karşı karşıya bırakan PKK'ya karşı da sesinizi yükseltin."

Terörle ve teröristle yapılan mücadeleyi karalamak adına devletin "katliam" yaptığını iddia etmenin doğru bir yaklaşım olmadığına dikkati çeken Özdağ, "Cizre'de, Silopi'de, Sur'da güvenlik güçlerine, masum sivillere saldıran teröristlerin yaptığı ile ihanet kokan bildirilerde devlete çamur atan sözde aydınların yaptığı aynı şeydir. Ne pahasına olursa olsun, bu sözde aydınlara rağmen devletimizin terörle mücadeledeki kararlılığı devam edecektir" ifadesini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber