Operasyonlardan taviz verilmeyecek

Davutoğlu bir araya geldiği Alevi temsilcilerine "Terörle mücadele sonuna kadar sürecek" dedi.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 14 Ocak 2016 06:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Operasyonlardan taviz verilmeyecek

HAKKI KURBAN

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Alevi kesiminin temsilcilerini kabul ettiği yemeğin ilginç detaylarına AKŞAM ulaştı.

'ÇATIŞMA DURSUN'

Alevi kesimi temsilcileri, "Doğu ve Güneydoğu'daki çatışmalı ortam insanlara büyük zarar veriyor ve siviller de yaşamını yitiriyor. Tekrar çatışmasızlık ortamına dönülsün. İnsanlar önümüzdeki dönemde biraz daha rahat etsinler" mesajı verdi. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da, bu sözleri eleştirerek, kamu düzeninin terör örgütü ve yandaşlarınca bozulduğunu hatırlattığı ve "Terör örgütü silah bırakıncaya kadar da bu mücadele sürecek. Tek bir silahlı unsur kalmayıncaya kadar devam edeceğiz, taviz verilmeyecek" dediği öğrenildi.

Kırmızı çizgi tartışması

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın kapatılması yönündeki talep ise hükümet kanadından döndü. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez'in "Cemevleri kırmızı çizgimiz" sözlerini eleştiren Alevi kesimi temsilcilerine Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, "Ben Sayın Diyanet İşleri Başkanımızla görüştüm. Bu konuda yanlış anlaşılma olduğunu dile getirdiler" dediği belirtildi.

Aleviler memnun oldu

Hükümetin, Alevilerin sorunlarını çözecek adımları Eylem Planı'na almasından duyulan memnuniyet dile getirilmesine karşın, bazı adımlar konusunda endişelerin ifade edildiği öğrenildi. Alevi dedelerine maaş verilmesinin, Alevi inancına uygun olmayan bir yaklaşım niteliği taşıdığı, dedeleri bir memura dönüştüreceği kaygısı dile getirildiği belirtilirken, Başbakan Davutoğlu'nun da "Siz böyle düşünüyorsanız, biz tartışmayız" yanıtı verdiği belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber