Sur'un yüzde 75'i temizlendi

1.5 aydır yoğun çatışmaların sürdüğü Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nin büyük bölümü teröristlerden temizlendi. 2 bin kişiyle sürdürülen operasyonlarda mağdur olanlara yardım da sürüyor.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 15 Ocak 2016 07:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sur'un yüzde 75'i temizlendi

Diyarbakır'ın sokağa çıkma yasağı süren merkez Sur İlçesi'nde güvenlik güçlerinin düzenledikleri operasyonlarda şimdiye kadar 6 mahallenin yüzde 75'inin hendek ve barikatlardan temizlendiği belirtildi. Sur'da sokağa çıkma yasağının ilan edildiği 2 Aralık'tan beri meydana gelen çatışmalarda 8 asker, 6 polis ve 1 köy korucusu şehit olurken, 94 PKK'lı etkisiz hale getirildi. Yaklaşık 2 bin güvenlik görevlisi dönüşümlü olarak operasyonlara katıldı.

5 NOKTADA GÜVENLİK KAPISI

Bölgede operasyonların 2 bin kişilik güvenlik güçleri tarafından yürütülürken ilçe temizlenince ,başta kamuya ait binalar kullanılmak üzere en az 5 noktada geçici ya da kalıcı güvenlik noktaları oluşturulacağı belirtildi. Çatışmalardan etkilenen 1003 küçük esnafa bugüne kadar toplam 2 milyon 905 bin 50 lira para yardımı yapılırken, çatışmalar nedeniyle Sur'daki evlerinden ayrılarak ev kiralayan veya yakınlarının yanına yerleşen 4 bin 897 aileye de toplam 3 milyon 255 bin lira nakdi yardım yapıldığı açıklandı.

Yaşlı çift omuzlarda bölgeden çıkarıldı

Teslim olan bir YDG-H'linin ifadesi üzerine teröristlerin ayrılmalarına izin vermediği yaşlı bir çift de dün bölgeden jandarma ve korucuları tarafından çıkarılarak güvenli bölgeye götürülerek sağlık kontrolünden geçirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber