'Birçok akademisyen attığı imzadan pişman'

Başbakan Ahmet Davutoğlu,dünkü konuşmalarımdan sonra birçok tanıdığım akademisyenden 'haklısınız, biz de detaylı okumadan imza atmışız' diye mesajlar gönderenler oldu, onlara teşekkür ediyorum.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Ocak 2016 17:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Birçok akademisyen attığı imzadan pişman'

Başbakan Ahmet Davutoğlu: Devlet sürgüne zorluyormuş kim sürgüne zorluyor? Bu zor şartlarda devlet görevlileri halkla birlikte olmak istiyorlar. Bu çeteler ise oradan halkı çıkarmak istiyorlar. Metne baktığınızda demokrasi ve birçok kavram art arda sırlanıyor. Kürt siyasi iradesi diye bir kavramın dile getirildiğini düşünün, siyasi irade Meclis'te teşekkül eder. Bunu diyen birisi kimlik ve etnik temelli bir kutuplaşmanın önünü açar.

Allah aşkına bu akademisyen dostlarımız, okumadan bir metne niye imza atarlar? Niye bir topluluk psikolojisi içinde, 'madem şu arkadaşım da atmış ben de atayım' derler. Dünkü konuşmalarımdan sonra birçok tanıdığım akademisyenden 'haklısınız, biz de detaylı okumadan imza atmışız' diye mesajlar gönderenler oldu, onlara teşekkür ediyorum. Bilim insanının en önemli vasfı da eğer bir hata varsa bundan dönebilme erdemi göstermek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber