CHP 1128 akademisyene sahip çıktı

CHP'de 1128 akademisyenin imza attığı PKK yanlısı bildiriyle ilgili karmaşa yaşanıyor. Tanrıkulu, parti olarak bildirinin arkasında olduklarını söylemiş, Haluk Koç tepki göstermişti. 35. Olağan Kurultayı'nda konuşan Kılıçdaroğlu da akademisyenlere sahip çıktı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Ocak 2016 11:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
CHP 1128 akademisyene sahip çıktı

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç ve Sezgin Tanrıkulu'nun arasında yaşanan 1128 akademisyenle ilgili polemiğe, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da dahil oldu.

CHP'nin 35. Olağan Kurultayı'nda konuşan Kılıçdaroğlu, "Düşünceyi açıklama özgürlüğünü bu topraklara getirmek bizim boynumuzun borcu. Kendi düşüncelerini açıklayan akademisyenler gözaltına alındı. İnsanlar düşüncelerini özgürce dile getirebilmelidirler. Neden düşünceye sınırlamalar, yasaklar getiriyoruz? Bu akademisyenler onbinlerce genç yetiştirdi. Nasıl oluyor da siz bu insanların kapısına polisi gönderip gözaltına alıyorsunuz?" sözleriyle, PKK'ya destek veren bildiriye imza atan 1128 akademisyene sahip çıktı.

TANRIKULU: BİLDİRİYE DESTEK VERİYORUZ

Parti olarak 1128 akademisyenin yayınladığı PKK'ya destek veren bildiriyle ilgili akademisyenlerin yanında olduklarını açıklayan CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, "Bu aydınların, entelektüellerin yanında olmaya devam edeceğiz. Doğrudan doğruya kullandıkları ifade özgürlüğüdür. Düşüncelerini beğenmeyebilirsiniz, karşı da çıkabilirsiniz ama o düşüncelerden dolayı bu aydınları, entelektüelleri, akademisyenleri aşağılamak, yok saymak, cezalandırmak, 'hain' ilan etmek hiçbir demokraside kabul edilebilir birşey değildir" demişti.

HALUK KOÇ TEPKİ GÖSTERMİŞTİ: BİLDİRGENİN ARKASINDA DEĞİLİZ

CHP Sözcüsü Haluk Koç'a Sezgin Tanrıkulu'nun sözleri sorulmuş ve Koç, "Hayır efendim parti olarak biz bu bildirgenin arkasında değiliz. Ben partinin sözcüsüyüm. Düşünce ve ifade hürriyeti çerçevesinde herkes düşüncesinin ifadesini yapar. Bu hürriyetten yararlanır, teröre davetiye çıkartmadan, şiddeti teşvik etmeden, bu çerçevede düşüncesini ifade eder. Bunu hainlikle itham edenlerin kendi düşüncelerini ortaya koyması lazım." demişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber