Muş ve Bitlis'te 442 yerleşim birimiyle ulaşım sağlanamıyor

Bölgede etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle Van, Muş ve Bitlis'te 442 yerleşim birimiyle ulaşım sağlanamıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Ocak 2016 12:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Muş ve Bitlis'te 442 yerleşim birimiyle ulaşım sağlanamıyor

Van'da devam eden kar yağışı nedeniyle 245 mahalleye ulaşım sağlanamıyor. Yağışın devam ettiği kentte, trafikteki sürücüler ve vatandaşlar zor anlar yaşadı. Birçok vatandaş ulaşım için toplu taşıma araçlarını tercih ederken, araçlar kar yağışı nedeniyle daralan yollarda güçlükle ilerledi.

Karayolları ve Büyükşehir Belediyesi ekipleri, yolların açılması için çalışmalarını sürdürüyor.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada, kar yağışının yerini güneşli havaya bıraktığını bildirilirken, Gece ve sabah saatlerinde kuvvetli buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis hadisesi beklendiği meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların ve yetkililerin dikkatli ve tedbirli olmaları vatandaşlar yüksek kar örtüsünün bulunduğu dik yamaçlarda çığ tehlikesine karşı uyarıldı.

- Muş

Muş'ta dün akşamdan beri aralıklara etkili olan kar yağışı nedeniyle kent merkezi ve ilçelere bağlı 107 köy yolu ulaşıma kapandı.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kar yağışı nedeniyle 107 köy yolunun kapandığını karla mücadele ekiplerinin yol açma çalışmalarının sürdüğünü belirtti.

Karayolları 113. Şube Şefi Sulhattin Ömeroğlu da ekiplerin yol genişletme ve tuzlama çalışmalarını aralıksız sürdürdüğünü kaydetti.

- Bitlis

Bitlis'te, kar yağışı ve tipi nedeniyle il merkezi ve ilçelere bağlı 90 köy yolunun ulaşıma kapandığı bildirildi.

İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Kerim Sönmez, yaptığı açıklamada, kentte etkili olan kar yağışı sonrası 124 köy yolu ile ulaşım sağlanamadığını ve acil durumlar için de ekiplerin hazır bekletildiğini, köy yollarının açılması için İl Özel İdaresi karla mücadele ekiplerince çalışmaların aralıksız yürütüldüğü ifade etti.

Yoğun kar yağışının etkili olduğu kentte sürücüler zor anlar yaşarken, belediye ve karayolları ekipleri kar temizleme çalışması yürütüyor.

İlde, karayolları ve belediye ekiplerince kar temizleme çalışması yürütülürken, yollarda görev yapan trafik polisleri de sürücüleri zincir takmaları ve dikkatli olmaları konusunda uyardı.

VAN (AA) - Doğu Anadolu'da etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle Van'da 245, Muş'ta 107, Bitlis'te 90 olmak üzere 442 yerleşim birimiyle ulaşım sağlanamıyor.

Kar yağışının ardından 245 mahalle yolunun ulaşıma kapalı olduğu Van'da, Karayolları ve Büyükşehir Belediyesi ekipleri, yolların açılması için çalışmalarını sürdürüyor.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada, kar yağışının yerini güneşli havaya bıraktığı, gece ve sabah kuvvetli buzlanma, don olayı, yer yer sis beklendiği belirtildi.

Açıklamada, meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı tedbirli olunması uyarısında bulunuldu, özellikle yüksek kar örtüsünün bulunduğu dik yamaçlarda çığ tehlikesine karşı vatandaşların dikkatli olması istendi.

-Muş

Muş'ta ise kent merkezi ve ilçelere bağlı 107 köy yolunun ulaşıma açılması için çalışma yürütülüyor.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür, AA muhabirine yaptığı açıklamada, karla mücadele ekiplerinin yol açma çalışmalarının sürdüğünü belirtti.

Karayolları 113. Şube Şefi Sulhattin Ömeroğlu da ekiplerin aralıksız yol genişletme ve tuzlama çalışması yaptığını kaydetti.

-Bitlis

Bitlis'te il merkezi ve ilçelere bağlı 90 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor.

İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Kerim Sönmez, yaptığı açıklamada, 90 köy yoluyla ulaşım sağlanamadığını, acil durumlar için ekiplerin hazır bekletildiğini ve yol açma çalışmalarının aralıksız sürdüğünü bildirdi.

Yoğun kar yağışının etkili olduğu kentte sürücüler zorluklar yaşıyor, belediye ve karayolları ekipleri ise kar temizleme çalışması yürütüyor.

İldeki trafik polisleri de sürücüleri zincir takmaları ve dikkatli olmaları yönünde uyardı.

Necat Hasar

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber