3 milyar Euro hibe Suriyelilere harcanacak

AB'nin Suriyeli mülteciler için hibe edeceği 3 milyar Euro'nun, ihtiyaç analizinin tamamlandığını duyuran Bakan Çavuşoğlu "Para eğitim ve sağlık için ayrılacak" dedi.

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 17 Ocak 2016 06:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
3 milyar Euro hibe Suriyelilere harcanacak

Zeynep Tuğrul

Sekizinci Büyükelçiler Konferansı'nın ikinci etabı, Türkiye'nin yurtdışında görevli bölge büyükelçilerinin katılımıyla, Türkiye'nin Suriye sınır illerinden Gaziantep'te yapılıyor. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu dünkü Gaziantep programına, Dışişleri Bakanlığı'nın Gaziantep ofisinin açılışını yaparak açarak başladı. Açılışın ardından, Çavuşoğlu ve Türk büyükelçiler, Suriye sınırındaki Nizip Konteyner Kampı'nı ziyaret etti. Çavuşoğlu, çıkışta yaptığı basın açıklamasında "Suriye'den bir neslin daha kaybedilmesine izin vermeyeceğiz" dedi. Türkiye'deki Suriyelilerden 620 bininin eğitim çağında olduğuna işaret eden Çavuşoğlu, Türkiye'nin bunlardan sadece 300 binine eğitim verdiğinin altını çizdi. Çavuşoğlu, Suriyeliler için AB'den gelecek 3 milyar Euro'nun nasıl kullanılacağı konusunda, Türk ve AB'li uzman heyetlerin 'ihtiyaç analizini' tamamladığını vurgulayarak, hibenin, bu analize uygun olarak, eğitim ve sağlık konularında harcanacağını açıkladı.

İTALYA'YA ÇAĞRI

Türkiye'nin Suriyeli sığınmacılar için şu ana kadar 8 milyar dolar harcadığını hatırlatan Bakan Çavuşoğlu, AB'den gelecek 3 milyar Euro'yu geciktiren İtalya'ya da mesaj yollayarak, "İtalya Türkiye ile sorun nedeniyle değil iç meselesi nedeniyle geciktiriyor.Ama bu insanlık görevinin önüne geçmemeli" dedi.

Çocuklardan Ölürüm Türkiyem şarkısı

Bakan Çavuşoğlu, konyerner kentte, sığınmacıların çocukları ile özel olarak ilgilendi. Suriyeli miniklerin okul öncesi eğitim aldıkları bir sınıfı ziyaret eden Çavuşoğlu, çocukların, "Ölürüm Türkiyem" türküsünü seslendirmesiyle duygulandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber