Koltuğa yapışan muhalefet başkanlığa yanaşmıyor

Muhalefetin başkanlığa karşı çıkmasıyla ilgili Doç. Dr. Yazıcı, "Solun oyu yüzde 25. CHP ve MHP liderleri koltuklarını korumak için başkanlığa karşı

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 19 Ocak 2016 07:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Koltuğa yapışan muhalefet başkanlığa yanaşmıyor

Ahmet Fatih Erturan

Siyaset Uzmanı Doç. Dr. Erdinç Yazıcı ,başkanlık sistemi ve birçok kez seçim kaybetmesine rağmen geçtiğimiz günlerde yapılan tek adaylı CHP kurultayı hakkında Star'a değerlendirmede bulundu. Türkiye'nin büyük bir değişimden geçtiğini ve partilerin ise bu yeni Türkiye'ye uyum sağlaması gerektiğini ifade eden Yazıcı, şöyle devam etti: " Ancak Kılıçdaroğlu, bir çok kez seçim kaybetmesine rağmen genel başkanlıktaki yerini sağlamlaştırmak için çalışıyor. CHP'ye kurultayda gücünü gösterdi. Kurultayda da bunu gördük. Diğer adayları saf dışı bırakarak CHP'nin başında kalmayı tek başına yönetmek istiyor."

MAKAM SEVDASI

Türkiye'de muhalefetin ayakta kalmasının tek sebebinin halen siyasal kültürel kimliklerin geçerli olmasından kaynaklı olduğuna dikkat çeken Yazıcı, sözlerini şöyle sürdürdü: "Sunni, Türk, Kürt milliyetçi kültürel kimlikler Türkiye içindeki büyük nüfuslar olduğu için siyasi partilerin temsiliyetine göre Meclis içinde yer almasını sağlıyor. Bugün Kılıçdaroğlu'lu CHP ve Devlet Bahçeli'li MHP'nin muhalefet olmalarındaki sebep de budur. CHP, Türkiye'deki yüzde 25'lik sol kesime hitap ediyor. MHP'nin aldığı oy da belli. Türkiye'nin yüzde 75'lik kesimine halen hitap edemiyorlar. Bu durum başkanlık sisteminin gelmesiyle MHP ve CHP'nin başkan olamayacağını gösteriyor. Bu yüzden CHP ve MHP liderleri kendi çıkarları doğrultusunda yerlerini korumak için başkanlık sistemini istemeyecektir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber