Çince ders olacak ama...

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 25 Ekim 2006 07:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in Türkiye'de pilot uygulamaya sokulacağını açıkladığı Çince, dünyanın en zor dillerinden biri olarak gösteriliyor. Dört ayrı bölgede farklı şekilde kullanılan Çince'nin Mandar kolu, dünyada İngilizce'den daha fazla konuşulan dil olarak da dikkat çekiyor.

Mandar'ın haricinde, Honk Kong'ta, Tayvan'da ve Tayvan'da Çince konuşulmasına rağmen farklı şiveler kullanılıyor. Çince'de harf bulunmazken, 25 bin ayrı karakter bulunuyor. Standart Çince konuşmak için de en az 2 bin 500 Çince karakteri öğrenmek gerekiyor. Çince'de tonlar bir kelimenin telaffuzu için gerekli olan temel araçlar olduğu için yüksek ses tonuyla söylemek zorunda olduğunuz bir cümle düşük ses tonuyla söylendiğinde farklı bir anlam çıkabiliyor.

Çince'nin yazımının başlangıcı doğru öğrenildiğinde ezberlemekten daha faydalı olarak gösteriliyor. Gramer yapısı olarak da Türkçe'den daha kolay olarak kabul ediliyor. Fillerin çekimlerinde düzenli, düzensiz ayrımı yapılmıyor. Çince öğrenmede anahtar ise telaffuz olarak gösteriliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber