İstanbul'un göbeğinde mum ışığında eğitim...

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Ekim 2006 16:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ÖĞRENCİLER, GÜVENLİK GÖREVLİLERİNİN ÇALDIĞI SEYYAR ZİLLER EŞLİĞİNDE TENEFÜSE ÇIKIYOR

Kağıthane Lisesi'nde biriken borç nedeniyle elektriklerin kesilmesi üzerine, yüzlerce öğrenci Ramazan Bayramı tatilinin ardından mum ışığında dersbaşı yaptı. 80 bin YTL borcu olduğu gerekçesiyle elektriği kesilen okulun öğrencileri, tenefüse görevlilerin çaldığı seyyar ziller eşliğinde çıkıyor.

5 günlük bayram tatilinin ardından ders başı yapan Kağıthane Lisesi öğrencileri ve yetkilileri büyük bir sürprizle karşılaştı. Sabah saatlerinde Türkiye Elektrik Kurumu (TEK) görevlilerini karşılarında gören yetkililer, 80 bin YTL olan borcun ödenmediği gerekçesiyle okulun elektriğinin kesileceğini öğrendi. 32 adet elektrik faturasının ödenmediğini söyleyen görevliler, yasal prosedür gereği elektriği kesti. Duruma müdahale eden okul müdürü Aytekin Çınar, TEK görevlilerinden elektriği kesmemelerini istedi fakat engel olamadı. Elektriklerin kesilmesi, öğrencileri zor durumda bıraktı. Sınıfları güneş görmeyen öğrenciler, mum ışığında ders çalışmak zorunda kaldı.

Aytekin Çınar, "İki aydır görevdeyim. Daha yeni atandım. Benden önceki dönemlere ait borçlar varmış. Benim haberim yoktu. Bu sorunu çözmek için elimizden geleni yapacağız. Öğrencilerimizin eğitimini aydınlık bir ortamda geçirmeleri için elimizden geleni yapacağız" şeklinde konuştu.

Teneffüs zilinin çalmadığı okulda, güvenlik görevlileri, ellerine aldıkları seyyar zille teneffüs saatinin geldiğini öğrencilere duyurdu. Teneffüse çıkan öğrenciler, eğitime ayrılan katkı paylarının yükseltilmesini isteyerek, "Yakında kış gelecek. Ne yapacağız bilmiyoruz. Hava artık daha çabuk kararıyor. İnşallah bu sorun çözülür" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber