'Türkiye'de bir ana muhalefet sorunu var'

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci: - "Türkiye'de bir ana muhalefet sorunu var. Hiçbir şey üretemeyen, öneremeyen bir muhalefetle karşı karşıyayız maalesef"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Ocak 2016 16:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Türkiye'de bir ana muhalefet sorunu var'

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Türkiye'de ana muhalefet sorunu bulunduğunu belirterek, "Hiçbir şey üretemeyen, öneremeyen bir muhalefetle karşı karşıyayız maalesef" dedi.

Tüfenkci, belediye konferans salonundaki AK Parti İl Divan Meclisi toplantısında, seçimlerde teşkilat olarak büyük özveriyle mücadele ettiklerini, 1 Kasım'da Malatya ile Türkiye'nin gösterdiği duruşun ve oy oranının, Türkiye'deki bütün dengeleri alt üst ettiğini söyledi.

AK Parti olarak ne vaat ettilerse arkasında olduklarını ve gerçekleştireceklerini vurgulan Tüfenkci, "Çünkü biz milletle beraber yürüyoruz, yürümeye devam edeceğiz. Milletle olan gönül bağımızı, irtibatımızı kesmediğimiz sürece sizlerin desteğiyle Türkiye'yi değiştirme ve dönüştürme çalışmalarımıza her zaman hız verip, uluslararası arenada Türkiye'yi saygın bir yere getireceğiz" diye konuştu.

Tüfenkci, Türkiye'de bir muhalefet sorunu olduğunu ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Geçtiğimiz günlerde ana muhalefet partisi bir kongre yaptı. Oradaki konuşmalara bakın, bütün okumaları ve Türkiye'ye öngörüleri Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a karşı oluşturulan okumalar üzerine. 'Başkanlık sistemi Türkiye'de tartışılsın' diyorsun 'Recep Tayyip Erdoğan var' diyorlar. 'Anayasa değişikliği yapalım Türkiye'nin önünü açalım, toplumsal mutabakatı sağlayalım' dediğimizde ana muhalefet partisi, 'Olmaz Recep Tayyip Erdoğan var' diyor. Eğer sen bu kadar iddialıysan ey Kılıçdaroğlu, o zaman cumhurbaşkanlığına aday olup, bu milletin huzuruna çıkıp yarışsaydın ve bu millet sana oy veriyorsa seni cumhurbaşkanı seçebiliyorsa o zaman konuşsaydın. Senin muhatabın ne Recep Tayyip Erdoğan ne cumhurbaşkanlığı makamı. Türkiye'de bir ana muhalefet sorunu var. Türkiye ile ilgili bütün öngörüleri, önerileri ve okumaları tamamen AK Parti ve Sayın Recep Tayyip Erdoğan korkusu üzerine bina ediyorlar. Hiçbir şey üretemeyen, öneremeyen bir muhalefetle karşı karşıyayız maalesef."

Muhalefetin milletin mesajını doğru algılamadığını, her seçimde milletten gerekli cevabı almasına rağmen kendini değiştirmediğini, dönüştürmediğini, daha da içine kapandığını ifade eden Tüfenkci, "Başkanlığı, anayasayı tartışmaktan korkan bir muhalefetle karşı karşıyayız. Bu muhalefet Türkiye'nin başına bela olan terör örgütü ile terör örgütünün siyasi uzantısı ile şu an Meclis'te kol kola girmekten hiç de çekinmiyor. Terör örgütünün, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da ki o açmış olduğu çukurlarla istikamet vermeye çalıştıkları siyaset, CHP ile bir şekilde Recep Tayyip Erdoğan karşıtlığı üzerinde birleşebiliyor maalesef" ifadelerini kullandı.

- "Hiç mi bu akademik platforma yerleri yok"

Diyarbakır'da karne dağıtımı sırasındaki patlamayı hatırlatan Tüfenkci, "Daha dün Doğu ve Güneydoğu Anadolu'daki o Kürt çocuklarına, daha ilkokula, bebeklere bomba atmaktan çekinmeyen bir örgütün yanında duran sözde aydınlar var. Bir tek kelime bile o terör örgütüne ses çıkaramayan, sözde barış havariliğine soyunanlar var ya dünkü o çocuklara atılan bombalar karşısında merak ediyorum ne söyleyebildiler? Günahı boş verin, ayıp bile diyemediler. Sözde bu insanlar Türkiye'nin demokratik gelişimi, barış için çalıştıklarını ve bir akademik sorumluluk içerisinde bu bildiriyi yayınladıklarını söylüyorlar. Acaba Çınar'daki hiç suçu olmayan İren bebeklerin, Esra bacıların veya oradaki esnafların hiç mi bu akademik platforma yerleri yok" değerlendirmesinde bulundu.

Tüfenkci, terörün amacının Türkiye'nin önüne kesmek olduğunu bildirerek, Türkiye'nin önünü kesmek için iç ve dış güçlerin tamamının bugün taşeronluğunu, terör örgütünün seve seve yaptığını kaydetti.

Ekonominin büyük bir kısmını terörle mücadeleye ayırdıklarını aktaran Tüfenkci, bu mücadele bittiğinde kaynağın millete akacağını sözlerine ekledi.

- TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Özhan

TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Malatya Milletvekili Taha Özhan ise terör örgütü PKK'nın devre mülk terör örgütüne dönüştüğünü söyledi.

Özhan, "Bu örgüt hem bölgesel hem küresel güçlerin, ama tamamı Türkiye ve milletin düşmanı olan güçlerin adeta bir devre mülk mantığıyla kendi çıkar ve amaçları için yeri geldiğinde kiralama yapabildikleri, bu örgütün de o kiralamadan fazlasıyla memnun şekilde rantını yemekten hiçbir şekilde hicap etmediği bir dönemde yaşıyoruz" dedi.

AK Parti'nin tüm ret, inkar ve asimilasyon politikalarını sona erdiren parti olduğuna dikkati çekerek, "Yeni bir ret, inkar ve asimilasyon dönemi yaşıyoruz. Bunlar sabah akşam AK Parti'ye, Türkiye'ye saldırıyorlar ve ret, inkar ve asimilasyon devam ediyor. PKK terörü inkar ediliyor, bu örgütün yaptığı zulümler ret ediliyor, bu örgütün Kürtlerle, Türkiye üzerine kurmaya çalıştığı, asimile etmeye çalıştığı siyasi dil de ortada. Dolayısıyla yeni bir ret, inkar ve asimilasyon dönemi ile karşı karşıyayız" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber