Liselerde şiddeti kız meselesi körüklüyor

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 27 Ekim 2006 08:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bayramın son günü, bayramlaşmak için Eğitim-Bir Sen'de biraraya gelen okul müdürleri ve öğretmenler, okullarda her geçen gün artan şiddet olaylarını konuştu. Yeni Şafak'ın geçen hafta duyurduğu gibi, her okulda bir 'reis' bulunduğunu doğrulayan eğitimciler, şiddet olaylarının eğitime büyük darbe vurduğu görüşünde birleşiyor.

OKUL ÖNLERİ UYUŞTURUCU PAZARI

Özel Şevkat Lisesi Edebiyat Öğretmeni ve Eğitim-Bir Sen Genel Başkan Danışmanı Ali Erkan Kavaklı, okullarda yaşanan şiddet olaylarının temelinde öğrenciler arasında adeta kanayan bir yara haline gelen 'kız meselesi'nin yattığını belirterek, bu durumun eğitimde kaliteyi düşürdüğünü söyledi. Çocuklar arasında uyuşturucu madde kullanımını yaygınlaştırdığına dikkat çeken Kavaklı, "Malesef okul önleri uyuşturucu pazarı haline geldi. Topu birbirimize atmaktan vazgeçip, idareciler, veliler el ele vererek bu soruna acil çözüm bulmak için gayret safetmeliyiz" dedi.

CEP TELEFONU ŞANTAJ ARACI OLDU

Öğrencilerin ellerinden düşürmedikleri cep telefonlarını adeta bir santaj aracı gibi kullandıklarını vurgulayan Kavaklı şöyle konuştu: " Almanya başta olmak üzere bir çok ülke okullarda cep telefonunu yasakladı. Ülkemizde de yasaklanmalı. Bazı kötü niyetli öğrenciler, cep telefonu ile öğretmen ve kız öğrencilerin çektikleri fotograflarını değişik siteleri gönderme tehdidinde bulunarak, telefonu santaj aracı olarak kullanıyorlar "

SORUN MANEVİYAT EKSİKLİĞİ

Eğitim Bir Sen üyesi ve Nişanca İlköğretim Okulu Müdürü Cevdet Tamer de okullardaki şiddet olaylarının maneviyat eksikliğinden kaynaklandığını belirtti.

Liseliler kurusıkıyla oynuyor!

Okullarda artan şiddet olaylarını engellemek için Milli Eğitim Bakanlığı ve emniyet, çalışmalarına devam ededursun, bayramın son gününde Eminönü'nde yaşanan bir olay konunun farklı bir yönünü ortaya çıkardı. Bakırköy'den Eminönü'ne gitmek için İETT otobüsüne binen Osmangazi Kaplan (19) isimli gençle yaşları 15 ile 17 arasında değişen 6 lise öğrencisi bilinmeyen bir nedenle otobüs içinde tartışmaya başladı. Gençler arasındaki tartışma otobüsteki diğer yolcuların araya girmesiyle yatıştırılırken Kaplan, Sirkeci'ye gelindiğinde otobüsten indi. Aynı durakta otobüsten inen 6 genç Kaplan'ı takip etmeye başladı. Gençlerden 5'i yüzlerce insanın arasında Kaplan'ı yere yatırırken diğer arkadaşları belindeki kurusıkı silahı Kaplan'ın başına dayayarak tehdit etti. Kimsenin umursamadığı olay, devriye görevi yapan Yunus Ekipleri'nin zamanında müdahalesiyle sona erdi. Polis ekipleri 6 şahsı gözaltına alırken olayda kullanılan ve kurusıkı olduğu öğrenilen silaha da el koydu. Bu arada yaklaşık 4 saat savcı tarafından ifadeleri alınan çocukların hepsi serbest bırakıldı. Çocukların görüntülenmesini istemeyen ve gazetecilere tepki gösteren aileler, kurusıkı silahların her yerde peynir ekmek gibi satıldığını savundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber