Türkiye 1575 Afgan öğretmene eğitim verecek

Afganistan'ın başkenti Kabil'de Afgan Milli Eğitim Bakanlığı'nca hizmet içi eğitime tabi tutulan 3 bin Afgan öğretmenin 1575'inin bu eğitimleri Türkiye tarafından destekleniyor.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 24 Ocak 2016 22:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Türkiye 1575 Afgan öğretmene eğitim verecek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı, TİKA Afganistan koordinatörlüğü tarafından düzenlenen destek projesi çerçevesinde 1575 öğretmen 150 kişilik gruplar halinde 12 dönem boyunca eğitim görecek.

TİKA Afganistan Koordinatörlüğünün Kabil'deki merkezinde bulunan eğitim kampüsünde gerçekleştirilen eğitimlerde 3. dönem tamamlandı. Hizmet içi eğitimi tamamlayan 150 Afgan öğretmene düzenlenen törenle sertifikaları verilirken, 4. dönem eğitime katılan 150 öğretmeninde eğitimleri başladı.

Türkiye İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı TİKA Afganistan Koordinatörü Süleyman Şahin programın Afganistan'da uzun süredir devam eden iç savaş ve terör ortamı nedeniyle bir çok öğretmenin özellikle matematik, fizik ve kimya gibi dallarda yeterli düzeyde eğitim kapasitesine ulaşamadığını vurgulayarak, Afgan Milli Eğitim Bakanlığı'nın bu yıl 3 bin öğretmene yönelik hizmet içi eğitim programına 1575 öğretmenin bu eğitimlerini sağlayarak destek verdiklerini söyledi.

Şahin Türkiye'den gelecek iki öğretmeninde bu eğitimlere katılacağını belirterek" Burada özellikle bu tür eğitim projeleri için yaptırdığımız eğitim merkezimizde son derece modern koşullarda Afgan öğretmenler ve onlara eğitim veren usta Afgan öğretmenlerin her türlü ihtiyacı karşılanmakta. Afganistan'ın geleceği için eğitimde kalitenin yükseltilmesi adına öncelikle eğitim veren öğretmenlerinde kapasitelerinin geliştirilmesi oldukça önemli. Biz de bu alanda Afgan Milli Eğitim Bakanlığıyla ortak bir çalışma içine girdik. Bu bizim için son derece mutluluk verici bir çalışma" şeklinde konuştu.

Düzenlenen sertifika töreninde 3. dönemi tamamlayan öğretmenlere sertifikaları takdim edilirken, yeni dönem öğretmenlerde derslere başladı. Matematik, fizik ve kimya gibi dallarda öncelikli olarak usta Afgan öğretmenler hizmet içi eğitim programına katılan öğretmenlere ders veriyor. 15 gün süren eğitimler ardından eğitimi tamamlayan öğretmenler yeniden görev yaptıkları okullarda eğitim vermeye başlıyorlar.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber