Cenevre öncesi hedef Türkmendağı

MİT tırları ihanetinin bedelini Bayırbucak ödedi. Rusya ve Şii çetelerin desteğiyle ilerleyen Reyhanlı katili Ural, son kale Rabia'yı ele geçirdi. İki aydır Rejim'e direnen Türkmenler 5 asırlık yurtlarından olurken, Putin'e Akdeniz'e giden koridorun yolu açıldı.

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 25 Ocak 2016 07:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Cenevre öncesi hedef Türkmendağı

Suriye'deki Bayırbucak Türkmenleri, Esad rejimi, Rusya, İran milisleri ve Reyhanlı katliamını gerçekleştiren THKP-C'li Mihraç Ural gibi teröristlerin saldırıları nedeniyle en zor dönemlerinden birini geçiriyor. Son olarak Türkmen Dağı'ndaki birkaç Türkmen köyü rejim askerlerinin eline geçti. Türkmen Lider Samir Hafez, "Türkmendağı düşmek üzere. PYD için Akdeniz'e bir adım kaldı" derken, Cenevre öncesinde Esad'ın elinin güçlendirilmeye çalışıldığını anlattı. Türkmenler bölgede kısıtlı imkanlarla direnmeye çalışırken, 1 ve 19 Ocak 2014'te Paralel Yapı, Türkmenlere giden "MİT'e ait yardım TIR'larını" durdurarak, bugünkü sonu hazırlayan en önemli unsur oldu. Suriye rejimine destek veren Rusya, hava saldırılarını Bayırbucak'taki Türkmen bölgesinde yoğunlaştırdı. Günde 30'dan fazla saldırı gerçekleştiren Rusya uçakları köyleri ve mevzileri bombalarken, Esad rejiminin askerleri ile İran milislerinin yanı sıra Mihraç Ural gibi terörist gruplar da saldırıya destek veriyor.

GÜCÜMÜZ KALMADI

Türkmen Lider Samir Hafez, Suriyeli Esad yanlısı güçlere 'Ele geçirdiğiniz toprak sizindir' denildiği için saldırıların şiddetli olduğu bilgisini verirken, Bayırbucak'taki Türkmen direnişinin kısıtlı imkanlarla sürdüğünü ve Cenevre'deki Suriye'nin geleceğinin konuşulacağı toplantı öncesinde Bayırbucak'a saldırıların arttığını söyledi. Kürt Dağı çevresinde de yoğun saldırı olduğunu anlatan Hafez, "Kürt Dağı'ndaki şehir düştükten sonra onlarca Rus askeri görülmeye başladı. Bayırbucak köyleri de tek tek düşüyor Yakında Ruslar orada da görünecekler. Bayır Bucak'a gelen Araplar ganimet paylaşımı için çekildiler. Türkmen mücahitlerden iki yüz kişi bile kalmadı. Rus birlikleri Azez'e büyük çapta mühimmatı havadan indirmiş. Plan güneye doğru yani Kürt Dağı, Türkmen Dağı'nı alıp Akdeniz'e ulaşmak ve Türkiye'yi zayıflatmak. Bölgede dayanma gücü çok azaldı." diye konuştu.

REYHANLI KATİLİ

Öte yandan Türkiye'deki en büyük terör saldırılarından olan 11 Mayıs 2013'te Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde 52 kişinin öldüğü eylemi gerçekleştiren THKP-C'nin başı Mihraç Ural da, Türkmen bölgesine saldırılarını sürdürüyor. Esad rejiminin taşeron terör örgütü olan THKP-C'nin başı Mihraç Ural, Türkmen bölgesine düzenlenen saldırılarda ön saflarda yer alıyor. Terör faaliyetlerini her gün sosyal medyadan yayınlayarak Esad propagandası yapan Ural'ın tek amacı, Esad rejiminin kendisine vaat ettiği Türkmen topraklarını ele geçirmeye çalışmak. Ural'ın yanındaki saflarda Esad'ın paralı askerleri Şebbiha'lar, Hizbullah, İran misilleri de yer alıyor.

Türkmendağı'nda Esad güçleriyle muhaliflere saldıran Reyhanlı katili Mihraç Ural, iki gün önce bu tweeti attı.

KATİLİN 5 ASIRLIK HESABI

Twitter'da kinini kusan Mihraç Ural, Türkmenleri 500 yıllık gaspçı olarak gösterdi.

SON KALE RABİA DÜŞTÜ

Suriye'de 5 yıldır süren savaşı bitirmek için BM'nin müzakerelere hazırlık çalışmaları devam ederken, Esad rejim güçleri dün Lazkiye'de Türkmenlerin elindeki son büyük kasaba olan Gebelli'yi (Rabia) ele geçirdi. Suriye Gözlemevi'nden Rami Abdulrahman AFP'ye yaptığı değerlendirmede "Son 48 saatte rejim güçleri Türkmendağı'nda 20 köyü ele geçirerek Rabia'yı kuşattı" dedi. Rahman, üst düzey Rus askeri yetkililerin Rabia çatışmasını yönettiğini ve Rus hava saldırılarının "önemli bir rol oynadığını" söyledi. Rabia'nın düşmesiyle rejim Türkiye sınırından kuzeye ikmal yollarına yaklaşıyor. Suriye Türkmen Meclisi'nden Abdurrahman Mustafa'ya göre Yamada Kampı da tehlikede, fakat direniş sürecek.

Rabia, ikmal yollarının kavşağı konumunda. Suriye rejimi, bu bölgeyi kontrol ederek muhaliflerin Lazkiye'ye doğru ilerlemesini engelleyebilmek istiyor. Böylece muhalifler, kıyı bölgesindeki havalimanına yaklaşmakta ve buraya füze atmakta zorlanacaklar.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber