Anayasa Mahkemesi'ne yeni hizmet binası

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Ekim 2006 10:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Anayasa Mahkemesinin, PTT Genel Müdürlüğünün Ahlatlıbel'deki 63 dönüm arazisi üzerine yapılacak yeni binasının temeli, 29 Ekim Pazar günü atılacak.

Anayasa Mahkemesi ile Ulaştırma Bakanlığı arasında yapılan görüşmeler sonucunda, PTT'ye ait Ahlatlıbel'deki 63 dönüm araziye Anayasa Mahkemesinin yeni hizmet binasının yapılması kararlaştırıldı. Anayasa Mahkemesi yeni binaya taşındıktan sonra, Çankaya'daki mevcut bina PTT'ye devredilecek.

Yüksek Mahkemenin yeni hizmet binasının temeli, 29 Ekim Pazar günü törenle atılacak.

Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğünce açılan "Anayasa Mahkemesi Binası Mimari Proje Yarışması"nda birinci olan projeye göre yeni bina, 4 blok halinde dizayn edilecek.

"A" blokta Başkan, Başkanvekili, üyeler ve raportörler, "B" blokta Yüce Divan, "C" blokta Uyuşmazlık Mahkemesi ve diğer idari personel, "D" blokta da sosyal alanlar yer alacak.

Binada, Yüce Divan yargılamaları için 1500 metrekarelik alan ayrılacak, bu alanda sanık bakan ve bürokratlar bekleyecek, tutuklu sanık bekleme odaları da bu binada yer alacak. Yeni binada, 16 üye için toplam 25, raportörler için de 100 oda yapılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber