Polis ve asker şefkati görenleri duygulandırdı

Şırnak'ın Cizre ilçesinde, sokağa çıkma yasağının 44'üncü gününde operasyonlar devam ederken, teröristlerden bir mahalleyi temizleyen güvenlik kuvvetlerini gören vatandaşlar polis ve askeri öperek sevinçlerini gösterdi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Ocak 2016 13:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Polis ve asker şefkati görenleri duygulandırdı

Teröristlerden temizlenen mahalleye giren Polis Özel Harekat (PÖH) timleri mahallede gördükleri küçük çocukları kucaklarına alarak sevdi.

Cizre ilçesinde teröristler tarafından açılan hendek ve kurulan barikatları temizlemek ve teröristleri etkisiz hale getirmek için başlatılan operasyonlar 44'üncü gününde devam ediyor. Teröristler tarafından mahallelere yerleştirilen patlayıcıları tek tek imha ederek halkın can ve mal güvenliğini sağlamaya çalışan Polis Özel Harekat (PÖH), Jandarma Özel Harekat (JÖH) Özel Kuvvetler Birliği (bordo bereliler) operasyonlarını aralıksız sürdürüyor. Teröristlere büyük zayiat vererek mahalleleri temizleyen güvenlik kuvvetleri sivillerin zarar görmemesi için büyük gayret gösteriyor. Teröristlerin canlı kalkan olarak kullandığı sivil vatandaşlara zarar vermeden bölgedeki PKK'lıları temizleyen güvenlik kuvvetleri, sivil vatandaşlara da kol kanat geriyor. Teröristlerin zorla evlerinde tutup canlı kalkan olarak kullandığı sivil vatandaşlar ise güvenlik kuvvetlerini yanlarında görünce sevinçlerinden asker ve polise sarıldı. Teröristlerden temizlenen mahalleye giren PÖH timlerini gören yaşlı bir vatandaş, özel harekat polisini defalarca yanaklarından öperek sevincini gösterdi. Vatandaşların sarılarak teşekkür ettiği özel harekat polisleri ise uzun zamandır çocuklarından ayrı kaldıkları için gördükleri küçük çocukları kucaklarına alarak sevdi. Teröristlerden temizledikleri mahallelere giren özel harekat polislerinin kucaklarına aldıkları çocukları sevip koklaması aileleri hem sevindirdi hem duygulandırdı. Mahallelerde çocuklu ailelerin nakledilmesine de yardımcı olan polis, çocukları annelerinden alarak kucaklarında taşıdı.

ABDULKERİM KANTARCIOĞLU

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber