Tüzmen: Rüşvet iddiaları sadece komiktir

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Ekim 2006 15:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

10:35 Müthiş iddialar...

Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, kendisi ve Gümrük Müsteşarlığı üst düzey yöneticileri hakkındaki "rüşvet" iddialarının sadece komik olduğunu belirterek, "İzlenen yöntemle herkes hakkında suçlama yapmak mümkün ama ahlaki değil" dedi.

Bakan Tüzmen, CHP Grup Başkan Vekili Kemal Anadol tarafından dün düzenlenen toplantıyla duyurulan ve bugün gazetelerde çıkan haberlerle ilgili olarak, Gümrük Müsteşar Vekili Mehmet Şahin ile birlikte basın toplantısı düzenledi.

Kendisinin yine karalama kampanyaları ile karşı karşıya kaldığını kaydeden Tüzmen, "Türkiye'de herkes altına bir imza atıp, asılsız, sahte bir ihbar mektubu ile birtakım yerleri harekete geçirebiliyor" dedi.

Tüzmen, haberlere konu olayla ilgili bilgi verirken, bir firmanın Gebze Petro Kimya İhtisas Gümrük Müdürlüğü denetimindeki antrepolara getirip koyduğu petrol ürününü ithal etmek istediğini ve bu talep üzerine inceleme başlatıldığını söyledi.

Yapılan standart uygulama gereği ürünlerden örnekler alındığını TÜBİTAK ve ODTÜ PAL'e yaptırılan tahliller sonucunda bu ürünün ithal edilmiş olmadığını ifade eden Tüzmen, konunun yargıya intikal ettiğini, yargı kararına göre işlem yapılacağını söyledi.

İhbar mektubunda imzası bulunan Aziz Eren'in kim olduğunun meçhul olduğunu belirten Tüzmen, "Daha önce 2 kez görevden almaya çalıştığımız ama Cumhurbaşkanlığı onaylamadığı için görevden alamadığımız Teftiş Kurulu Başkanı Erdener Demirağ'ı bu sefer üçlü kararname ile görevden aldık. Tarih 3 Ekim. Bu ihbar mektupları da 10 Ekim'de geliyor. Bu tesadüfleri de sizin değerlendirmenize bırakıyorum" dedi.

Tüzmen, sürdürdükleri çalışmalarla "bir takım yerlerdeki hatları, bağlantıları kestiklerini", olayın bundan ibaret olduğunu belirtirken, "Son zamanlarda neden bu kadar üstümüze geliniyor, bunların hepsi tesadüf mü iyi değerlendirilmesi lazım" diye konuştu.

Demirağ'ın görevden alınma nedeni ile ilgili soru üzerine Tüzmen, gümrüklerin içinde senelerdir bir hesaplaşma olduğunu, ellerindeki gerekçelere ve delillere bakarak bu kararı verdiklerini ve Demirağ'ın üçlü kararname ile görevden alındığını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber