Sözde emirin kirli 'amel'i

Ankara'daki canlı bomba saldırısının önemli ismi Yunus Durmaz'ın, DAEŞ'in merkezine 'işlediğimiz amellere karşılık maaşıma zam istiyorum' mesajı gönderdiği ortaya çıktı.

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 27 Ocak 2016 08:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sözde emirin kirli 'amel'i

Tuğba Ceyhan

Ankara'daki bombalı saldırıyla ilgili hakkında yokluğunda tutuklama kararı çıkarılan DAEŞ'in sözde Gaziantep emiri Yunus Durmaz'ın bilgisayarından kirli planlar dökülmeye devam ediyor. Şifreli olarak yer alan dosyalardaki incelemelerde Hidroelektrik Santralleri'nin (HES) patlatılmasının hedeflendiği, Türkiye'yi iç savaşa sürüklemek amacıyla Türk-Kürt çatışması çıkarmaya çalışıldığı, bölgedeki AK Parti ve HDP siyasi temsilcilerinin de hedef alındığı da ortaya çıktı.

ŞİFRELER ÇÖZÜLDÜ

Üç kişilik uzman ekip tarafından yapılan incelemelerde farklı kaos planları tespit edildi. Örgütün Türkiye'de iç karışıklık çıkarılmasını hedeflediğinin görüldüğü incelemelerde Doğu ve Güneydoğu'da faaliyet gösteren AK Parti ve HDP'li siyasi temsilciliklerin listesi bulundu. İncelemede, Alevi Türkmen ile Alevi Kürtlerin yaşadığı köylerin de haritalarının olduğu ortaya çıktı. Haritada hangi bölgede hangi il ve ilçeye bağlı köylerin bulunduğu, buralarda oturanların alevi olup olmadığının da kodlandığı öğrenildi. Bunun yanı sıra bölgede bulunan askeri ve emniyet üslerinin de not alındığı ve buralara ilişkin keşif bilgilerinin de notlar arasında bulunduğu görüldü. Tüm bu bilgilerin istihbarat örgütlerinin desteği olmadan sağlanamayacağı değerlendiriliyor.

ZAM İSTEMİŞ

DAEŞ'li Durmaz'ın bilgisayarındaki bir başka notta ise maaş artış talebinde bulunduğu görüldü. Durmaz, örgütün Rakka'daki komuta merkezine "işlediğimiz amellere karşılık maaşımın 20 bin dolara çıkarılmasını istiyorum" dediği öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber