TBMM'de kadınlarla ilgili üç alt komisyon kurulacak

TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonunda, kırsal alanda kadının güçlendirilmesi, engelli kadınların sorunları, yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarından vatandaşlıktan izin ile çıkmış kadınların sorunlarına ilişkin üç ayrı alt komisyon kurulması kararlaştırıldı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Ocak 2016 15:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
TBMM'de kadınlarla ilgili üç alt komisyon kurulacak

TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonunda, kırsal alanda kadının güçlendirilmesi, engelli kadınların sorunları, yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarından vatandaşlıktan izin ile çıkmış kadınların sorunlarına ilişkin üç ayrı alt komisyon kurulması kararlaştırıldı.Komisyon, AK Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu başkanlığında toplandı. Katırcıoğlu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde, Mecliste bir program düzenlemeyi, alanlarında başarılı, öncü kadınlara plaket ve ödül verilmesini planladıklarını söyledi.Kadın erkek eşitliğinin en önemli meselesinin, kadını değersizleştiren algıyı yıkmak olduğuna işaret eden Katırcıoğlu, başarılı kadınları ödüllendirerek buna katkı sunmak istediklerini ifade etti.Komisyonda, komisyon sözcülüğü için seçim yapıldı. AK Parti Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz ve HDP İstanbul Milletvekili Filiz Kerestecioğlu komisyon sözcülüğü için aday gösterildi.HDP Siirt Milletvekili Besime Konca, komisyon sözcüsünün kadın olması gerektiğini savundu. Komisyonun bu konudaki tutumunu eleştiren Konca, oy kullanmayacağını söyleyerek tepki gösterdi.Komisyon Başkanı Katırcıoğlu, komisyonda kadınların başkan, başkanvekilliği görevlerini yürüttüğüne dikkati çekerek, sorunların ayrışarak değil bir arada çözülebileceğini ifade etti.Oylama sonucunda, AK Parti'li Yavuz komisyon sözcüsü seçildi.

- Alt komisyonlar görüşüldü

Seçimin ardından, kurulacak alt komisyonlara ilişkin öneriler görüşüldü. "Kırsal Alanda Kadının Güçlendirilmesi ve Kadın Girişimciliğinin Desteklenmesi", "Engelli Kadınlar ile Engellilere Bakmakta Olan Kişilerin Sorunları ve Çözüm Önerileri", "Yurt Dışında Yaşayan Türk Vatandaşı Olan ve Vatandaşlıktan İzin ile Çıkmış Kadın ve Ailelerin Sorunları ile Çözüm Önerileri" adı altında üç ayrı alt komisyon kurulması kararlaştırıldı. Komisyonda ayrıca, Birleşmiş Milletler Kadının Statüsü Komisyonu toplantısına katılım kararı alındı.

Yıldız Aktaş

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber