Roche'un kanser ilacı yeniden ödeme listesinde

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 28 Ekim 2006 10:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MAliye Bakanlığı'nca ilaçların geri ödenmesine ilişkin yapılan yeni düzenlemede, bir süre önce geri ödeme listesinden çıkarılan, kanser hastalarının tedavisinde kullanılan ve Roche tarafından üretilen "Neupogen" isimli ilaç yeniden listeye alındı.

Bakanlığın yaptığı yeni düzenlemede, 65 yaşın üzerindekilerle risk grubundakilerin grip aşılarının uzman hekim tarafından reçete edilmesi koşulu da kaldırıldı. Maliye Bakanlığı Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğünce, Maliye Bakanlığı Müsteşarı Hasan Basri Aktan imzasıyla ilaçların geri ödenmesine ilişkin bir genelge yayınlandı.

HEKİM ŞARTI KALDIRILDI: Bakanlıkça, geri ödeme listesinde yapılan yeni düzenlemeye göre, kanser hastalarının tedavisinde kullanılan "Neupogen" isimli ilaç yeniden geri ödeme listesine alındı. 65 yaşın üstündekilerle risk grubundakilerin grip aşılarının reçete edilmesinde uzman hekim şartı da kaldırıldı. Düzenlemeye göre 65 yaş ve üzerindekilerle yaşlı bakım evi ve huzur evinde kalanların grip aşılarını, durumlarını belgelendirmeleri halinde sağlık kurulu raporu aranmaksızın geri ödeme kuruluşları karşılayacak.

BİLİMSEL KURUL KARARI: Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Orhan Gümrükçüoğlu, yaptığı açıklamada, Neupogen'in Bilimsel Kurul kararı doğrultusunda yeniden geri ödeme listesine alındığını bildirdi. Söz konusu ilacı üreten firmanın, yeni bir değerlendirme yapılması talebinde bulunduğunu kaydeden Gümrükçüoğlu, bu başvurunun Bilimsel Kurulca inceelenip, ilacın yeniden listeye alınabileceği kararına vardığını anlattı.

Ödeme listesinden çıkan yeni ilaçlar

Buguseptil 40 ml solüsyon

Cloder 200 ml gargara

Cloder 30 ml oral sprey

HDCV Rabies Pasteur 2.5 iu/ml 1 ml 1 flk

Motilium 6 supp

Serum Antirabique 1.000 iu vStablon 12.5 mg 30 tb Win rho sd 250 mcg Win-rho sdf 600 iu 1 flk

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber