TBMM Genel Kurulu Ahmet Aydın başkanlığında toplandı

TBMM Genel Kurulu, Başkanvekili Ahmet Aydın başkanlığında toplandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Ocak 2016 15:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
TBMM Genel Kurulu Ahmet Aydın başkanlığında toplandı

Gündemdışı söz alan HDP Gaziantep Milletvekili Mahmut Toğrul, Gaziantep'te DAEŞ çetelerinin AFAD kamplarında insanlar için tehdit oluşturduklarını söyledi.

Gaziantep'te Alevilerin kendilerini tehdit altında gördüğünü savunan Toğrul, "AK Parti'nin DAEŞ ile iş tuttuğunu" öne sürdü.

Sataşma gerekçesiyle söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Coşkun Çakır, "AK Parti'nin DAEŞ ile iş tuttuğu" ifadesini şiddetle kınadığını belirterek, "Bu ifadeyi reddediyorum, bu ifade bühtandır ve yalandır" dedi.

AK Parti'nin DAEŞ'in terör örgütü olduğunu uluslararası kamuoyunda deklare ettiğini ifade eden Çakır, Türkiye'nin DAEŞ'e karşı koalisyon ile birlikte mücadele verdiğini hatırlattı.

AK Parti Ordu Milletvekili Ergün Taşcı, 1982 anayasının herkesin katkısıyla "milletin anayasası" haline getirilmesi gerektiğini belirtti.

Taşçı, "Biz baştan sona yeni ve özgürlükçü anayasa yapılmasını ve bu anayasayla yeni ülkemize yeni ufuklar açılmasını istiyoruz" diye konuştu.

CHP Antalya Milletvekili Devrim Kök, Demre'deki hortum felaketiyle ilgili bilgi verdi.

AK Parti Grup Başkanvekili Coşkun Çakır, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, dün Diyarbakır'da şehit olanlara Allah'tan rahmet dilediler. Üç grup başkanvekili, Misakı Milli'nin 96. yılını da kutladılar.

TBMM Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, Genel Kurulda konuşmaların İçtüzüğe uygun olarak yapılması konusunda milletvekillerini uyardı.

Alp Özden

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber